Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

“Piyasada Belirsizlik Var”

İki ay önce Pandemi sürecinin hemen ardından konut kredisi faiz oranlarında tarihi indirimler meydana gelmişti. Devlet bankaları öncülüğünde başlatılan kredi faiz indirimleri ise ev fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Tarihin en çok konut satılan dönemlerinden olan Haziran Temmuz döneminde ise konut fiyatları yüzde 40'a kadar varan oranlarla zamlandı. Ağustos ve Eylül ayında ise kredi faiz oranları yeniden yükselmeye başlamasıyla birlikte konut satışları durdu.

Faiz oranlarıyla ilgili konuşan Emlakçı Bedih Gündüz, “faiz oranlarının düşüşü ile birlikte evlere ciddi anlamda talep çok artı satışlarımızda iyi oldu satılık konut kalmadı. Kredi faiz oranları artınca emlak sektöründe son günlerde ciddi anlamda düşüş yaşandı bu tüm emlak sektörünü kötü etkiledi telefonlarımız çalmıyor artık” ifadelerini kullandı.

“FAİZ ORANLARININ DÜŞÜŞÜ PİYASAYI İYİ ETKİLEDİ”

Geçtiğimiz günlerde faiz oranlarının düşüşü ile piyasanın iyi olduğunu ifade eden Emlakçı Bedih Gündüz: “faiz oranlarının düşüşü ile birlikte evlere ciddi anlamda talep çok artı satışlarımızda iyi oldu satılık konut kalmadı. Bir bucuk ay boyunca tüm evler arandı, gösterildi çoğu evde satıldı bu gelişme sadece bizim emlak için değil tüm Şanlıurfa’daki emlakçılarda hareketlilik yaşandı. Bu hareketlilik piyasayı ciddi anlamda güzel bir şekilde etkilemişti fakat bu çok kısa sürdü bir bucuk ay sonra tekrar kredi faiz oranları artınca emlak sektöründe son günlerde ciddi anlamda düşüş yaşandı bu tüm emlak sektörünü kötü etkiledi telefonlarımız çalmıyor artık” ifadelerini kullandı.

“PİYASADA CİDDİ ANLAMDA BELİRSİZLİK VAR”

Piyasada ciddi anlamda belirsizlik var diyen Emlakçı Gündüz: “Halkımız haklı olarak altının ve doların düşüşü sonradan altının yükselişi yani piyasada ciddi anlamda belirsizliğe neden oluyor. Vatandaş şuanda ev almaktan korkuyor parasını altına dolara yatırmaya başladı bununla birlikte kredi faiz oranları yükselince bizim emlak sektörü kitlendi” diye konuştu.

“KİRALIK EV KALMADI”

“Pandemiden dolayı Şanlıurfa’da yaşayan memur ve öğretmenler memleketlerine gitti ve evlerini boşlatmadılar 3 ay boyunca kendi memleketlerinde kaldılar evlerini de boşlatmayınca kiralık evleri de müşterilerimize sunamadık çünkü hiçbir kiracı evi boşaltmadı. Normalde sirkülasyon devam ederdi kiralık evlerde şimdi elimizde evde kalmadı kiralıkta yok satılıkta zaten kredilerin faiz oranlarından dolayı talep yok bu şekilde bir kısır döngüye girmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ YATIRIMI ALTIN VE DOLARA YAPIYOR”

Bedih Gündüz: “Önerimiz, kredi faizleri düşünce ciddi anlamda emlak sektöründe bir hareketlilik olmuştu para gün yüzüne çıkmıştı her iki tarafta sağlıklı şekilde ilerlemişti ama geldiğimiz noktada kredi faiz oranları hemen hemen iki katına çıktı böyle olunca talepte yok vatandaşta kalan parasını altın dolara yatırım yaptı” dedi.

“KİRALIK EVLERDE ARTIŞ YAŞANDI”

“Kiralık evlerde tabi ki bir artış oldu çünkü kiralık daire yok kiralık daire olmayınca olanlarda da artış yaşandı. Nüfusumuz artıyor dışarıdan memur, öğretmen ve öğrenci alıyoruz ama bunlara karşı artan konutumuz yok. Şehrin göbeği Bahçelievler merkezde konut artışımız yeterince yok memur kesimi de kiralık evleri şehrin merkezinde tercih ediyor burada da dediğimiz gibi yeterince konut yok olanlarda evlerden çıkmadı, kiralık dairemiz ciddi anlamda yok yani” ifadelerini kullandı.

“FAİZ ORANLARINA DÜZENLEME GETİRİLMELİ”

Son olarak faiz oranlarına düzenleme getirilmeli diyen Emlakçı Bedih Gündüz: “Kredi faiz oranlarında bir düzenleme getirilmesi lazım önce 0.64 sonra 1.19, 0.79 sürekli değişen faiz oranları var bu normal şekilde giderse ev alacak kişi de ona göre ev alır bizde ona göre önlem alırız. Çünkü piyasa hareketleniyor tam her şey güzel oldu diyoruz tekrardan bir kısıtlama geliyor bu da esnaf olarak bize zarar veriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48