Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

Pekin Büyükelçisi Emin Önen’den Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Ecdadımızın azmi ilham kaynağımız olmuştur

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen mesajında; “19 Mayıs; 1981 yılından başlayarak ‘Atatürk'ü Anma Günü’ olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Bilindiği gibi; 19 Mayıs, Milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır. 19 Mayıs, aynı zamanda millete olan inancın adıdır. 19 Mayıs çarenin ancak Millette bulunduğunu anlamanın göstergesidir. 19 Mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gündür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hatırlattığı gibi; 19 Mayıs, 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir. 19 Mayıs, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımdır. 100 Yıl önce olduğu gibi; heyecan, kararlılık ve inançla. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

Tek ve vazgeçilmez güç kaynağımız Millet iradesidir

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen mesajında, “Bugün de, tek ve vazgeçilmez güç kaynağımız Millet iradesidir, çözüm yeri ise milletimizin tek meşru temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Gençlerimiz geleceğimizdir. Gençlerimize güveniyor, onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyoruz. Unutmamalıyız ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, son 17 yılda gerçekleştirilen büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemekte olduğumuz hâlihazırdaki süreçte de bizler için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Gençlerin enerji ve dirayetinden güç alıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun, dünya tarihi açısından 20. yüzyılın en önemli gelişmelerinden biri olduğunu ve bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürdüğünü belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen açıklamalarına şöyle devam etti;

“İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, son 17 yılda gerçekleştirilen büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemekte olduğumuz hâlihazırdaki süreçte de bizler için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. En büyük zenginliğimiz gücümüz, umudumuz, çocuklarımız ve gençlerimizdir. İnsan haklarına, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı, hoşgörüyü ve demokratik değerlere bağlılığı bir hayat tarzı haline getirmemiz de şüphesiz önemlidir. Birçok olayda, Van depreminde ve Soma faciasında olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ülke olarak yine tek yürek olduk. Ancak her zaman olduğu gibi birliğimizi kendi çıkarları doğrultusunda bozmak isteyenler, milletin malına zarar verenler olduysa da gençlerimizin geneli ve milletimiz oyunlara gelmemiştir. Yine Cumhurbaşkanımızın gençlerimize hitaben söylediği gibi; dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi siz koruyacaksınız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Hepimizin size ihtiyacı var. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmayın. Bu vesileyle Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta siz gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırarak, bu güzel vatanı bizlere bırakan kahraman yürekleri minnet ve şükranla anıyoruz.”

Çin / Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dedikleri gibi; “Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak Milli Mücadelemizin 100. yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım” diyerek gençlerimizin bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48