Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Pazarda Sebze ve Meyve Fiyatlar El Yakıyor

Türkiye'nin verimli topraklarına sahip illerin başında gelen Şanlıurfa'da kentin yüzde yetmişi tarımla uğraştığı halde sebze ve meyve fiyatların yüksek, Türkiye'nin hem tarım ambarı hem de buna bağlı olarak gelişecek tarıma dayalı sanayi şehri yapılması planlanıyordu. Ancak bölgeye yönelik hazırlanan birçok eylem planına rağmen ortaya konulmuş hedefler yakalanmış değil.

Şanlıurfa’da semt pazarında patlıcan kilosu 3 liradan, kırmızı biberin kilosu 2 liradan, domatesin kilosu 6 liradan, şeftali 4 lira üzüm 7 liradan satışa sunulması vatandaşların ilgisi azalttı. Pazarlarda diğer ürünlerden patates 2 lira, soğan kuru soğan 2 lira, elma 3 lira, , muz 6 lira, armut 4 liradan satılıyor.

Esnaflar ise biz yıllardır burada ekmeğimizi kazanıyoruz. Fiyatlar düşük olduğunda fazla satıp para kazanıyoruz. Yıllardır bu dönemlerde bu ürünler devamlı ucuzdu. Ancak, son 15 gündür fiyatlar çok yükseldi. Örneğin domatesin fiyatı çok yükseldi. Hal pazarında bu mallar çok az ve fiyatları pahalı. Bu nedenle bir çok esnafımız bu ürünleri yıllardır satıyordu. Ancak yüksek olunca alamadılar. Alanlarda satamadılar ellerinde kaldı. Zarar ettiler. Fiyatların düşük olması talebi artıyor ve bizde sürümden kazanıyoruz. Bu ürünleri alanlar çok az. Kısa sürede bu ürünlerin bollaşacağına inanıyoruz.dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49