Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Pazarda Kuşlar Renkli Görüntüler Oluşturuyor

Kuş meraklılarının sabah erken saatlerinde yolunu tuttuğu pazarda, kuş türleri için yem ve ilaç da satılıyor. Zaman zaman kuşlar için kıyasıya pazarlığın yapıldığı mekanda, yediden yetmişe birçok kişi beğendiği güvercini alabilmek için uğraşıyor. Pazarda kuşlar ve meraklıları renkli görüntüler oluşturuyor.

Güvercin besleme alışkanlığının yaygın olduğu kentte, haftanın belirli günlerinde ise "kuşçu kahvehaneleri" veya "kuş evleri"nde cins kuşlar için ihale düzenleniyor. Genellikle akşam saatlerinde toplanan güvercin meraklıları, burada hem güvercinlerini satıyor hem de kuşlar hakkında bilgi ediniyor.

Kentte erkeklerin özel zevklerin başında kuşçuluk geliyor. Şanlıurfa'da hemen hemen her evde güvercin beslenip uçuruluyor. Pazar günleri Dabakhane çarşısında birbirinden değişik kuşlar meraklıların ilgisine sunuluyor. Kuş alışverişi yaparak, ticaretin yanında heves alıyor. 5 liradan başlayan kuş fiyatları, 30 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Şanlıurfa'da Kuşçuluk genelde esnafın özel zevklerinden biri. Akşama doğru dükkanını kapatan kuş meraklısı ve yetiştiricisi, hemen kuşlarıyla beraber olur ve günün bütün yorgunluğunu, stresini unutur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48