Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Pazar olmadığı için suyu çıkartılıyor
 Son yıllarda hayata geçirilen sulama projeleri sayesinde Şanlıurfa’da ekim alanı artan nar üreticisi, Pazar sıkıntısı nedeniyle narları nar ekşisi yapmak için kullanıyor.

Pazar alanı bulamayan nar üreticileri, topladıkları narları kentteki esnafa satarak nar suyunun elde edilmesini sağlıyor. Bölgede nar üretiminin yapıldığı alan artarken, Pazar sorunu ve depolama sorunu yaşanıyor. Nar işleme tesisi bulunmadığı için narlarını pazarlayamayan üreticiler, ürünlerini hal pazarında satmak zorunda kalıyor.

Makinelerle sıkılıp suyu sıkılan narlar, üreticisini bu anlamda üzüyor. Ürünlerini pazarlayamayan çiftçiler, narları çeşitli içecek işletmelerine ve hal pazarındaki manavlara satmak zorunda kalıyor. Özellikle Suruç ilçesinde üretimi yoğun şekilde yapılan narlar, ilçe ve kent merkezindeki depolarda bekletilip, kullanılmayı bekliyor.

2008 yılından itibaren nar üreticiliğine teşviklerin yapıldığını belirten çiftçiler, Pazar sorununun giderilmesi noktasında kimsenin adım atmadığını söyleyerek, zor durumda kaldıklarını söyledi.

Pazar alanı olmadığı için her yıl nar üretiminde zarar ettiğini belirten nar üreticileri, bölgeye nar işleme tesisinin kurulmasını talep ediyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49