Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Pasajdan Tahliye Edilen Su Donunca Tehlike Oluşturdu
Mustafa Bayar
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Özdiker Bağdat Pasajı zemin katında nerden sızdığı bilinmeyen ve tespit edilemeyen şebeke suyu pasajda bulunan dükkânları zarar verirken biriken su dalgıç ile dışarı tahliye edilirken donan su kaldırımda yürüyen insanlara düşmesine neden oldu.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinin Sarayönü caddesinde bulunan Kentin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Bağdat pasajının zemin katını su bastı. Nerden sızdığı bilinmeyen ve tespit edilemeyen şebeke suyu pasajda bulunan dükkânların içini adeta göle çevirdi. Mağdur duruma düşen pasaj esnafı, yetkililere sitem ederken, yapılan çalışmalara rağmen suyun nerden sızdığı tespit edilemiyor. Pasaj esnafı kendi imkanlarıyla sızan suyu dalgıç ile dışarı tahliye ediyor. Tahliye sırasında kaldırımda biriken su soğuk hava nedeniyle buzlanma oluşanca kaldırımda yürüyen insanların düşmesine neden oldu.
Yetkililere sitem eden pasaj esnafı, şehrin merkezinde sular altında kalan işyerlerinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.Su basması nedeniyle dükkânlarını boşaltmaya çalıştıklarını söyleyen esnaf, birçok malında su içinde kaldığını söyledi.
Suyun sızdığı iş yeri sahibi Ahmet Keskinbıçak, Su sızıntısı nedeniyle aramadığı kişilerin kalmadığını belirten Keskinbıçak," Yaklaşıl 45  gündür bu su böyle akıyor her kesi ardım Belediye yetkileri ŞUSKİ'yi aradım ama bir çözüm bulunmadı, iş yerinde bir çok malım bu su yüzünden telef oldu. Sadece ben etkilenmedim burada yaklaşık 40 işyeri bu su yüzünden zarar gördü. Ben bütün esnaf arkadaşlarım sıkıntı yaşamasın diye dükkanıma dalgıç bomba getirip su dışarı tahliye etmek için biz hangi çağda yaşıyoruz Büyükşehir olmuşuz ama bizim muhattan olacağız bir yetkili karşımızda yok biz paramızla yattıralım dedik fakat parayla yaptırılacak bir iş değil bu şehrin bir ayıbıdır.  Ben suyu dalgıç ile dışarı tahliye ediyorum ama kaldırımın üzerinde yürüyen insanların günahını alıyoruz dışarı atılan su donunca kaldırımda yürüyen insanları etkiliyor buzlanma nedeniyle düşen insanlar var. Biz yetkilerden bilir bir kişi gelsin bir çözüm bulsun biz sonuç istiyoruz şayet elektrik kesilirse artık yeter bir çözüm istiyoruz" dedi.
Mehmet Mangal ise,"Bağdat pasajın zemin katında bir köşesinde bir su akıntısı oluyor. Fakat Belediye buna bir çözüm bulamadı, Pasaj esnafı olarak kendi imkanlarıyla dinoma ile bağlanan hortum kanalıyla su dışarı atılıyor. Yanlız bir kaç gündür soğuk olduğu için kaldırım buz tutuyor, günde 10-15 kişi düşüyor ayağını inciten oluyor, Kolu kırılan oldu ayrıca su nedeniyle kimse içeri giremiyor"dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49