Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

Pasaj Esnafı Dolar Mağduru
İthalat ve ihracat piyasası nabzının attığı Kapaklı, Japon, Bağdat ve Dünya Pasajlarındaki esnaf, yaptıkları alışverişlerin dolar üzerinden olması sebebiyle yaşanılan artışın en fazla kendilerini etkilediğini belirtti. Pasaj esnafı gün boyu siftah yapamadan iş yerlerini kapatıp akşam eve gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Şanlıurfa'dan Dünya'ya açılan penceresi olan pasaj esnafı dolar mağduru oldu. Son 3-4 aydır sürekli yüksek olan dolar esnafın satışlarını etkiledi. Son dolar artışından sonra ekonomik olarak çok etkilendiklerini dile getiren Japon pasajı esnafı Hasan Diy ise bu yükselişten dolayı dolar bazında satılan eşyalarda yükselme olduğunu bundan dolayı da alışveriş yapamadıklarını ifade etti.
Dolar bazında çalışan bütün esnafın bu durumdan kötü etkilendiğini belirten Diy, " Dolarla alıp TL ile borç verdiğimiz mallarımızı şu an aynı fiyata alamıyoruz, pasaj esnafı olarak çok sıkıntı yaşıyoruz.Doların yükselmesiyle birlikte burada da ciddi bir fark oluştu. Buradaki zararımız çok büyük. Alışverişlerde durgunluk oluştu. Dolar borcu alan insanlar borçlarını vermek istemiyor. Çünkü dolar çok yükseldi. Borcu olan insanlar doların düşmesini bekliyorlar. Dolar bazında çalışan bütün esnaf bu durumdan kötü etkilendi. Esnaf olarak bizler çok etkilendik. Biz dolarla alışveriş yapıyoruz. Dışarıdan ithal ürün alıyoruz. Biz aldığımız ürünleri dolarla alıyoruz. ithal ettiğimiz ürünü satarken de TL ile satıyoruz. Doların yükselmesi bizi mağdur etti. Dolar düşük iken bizim için avantajlıydı. Ama dolar yükselince 5 liralık bir ürünü 10 liraya çıkmış oluyor biz bunları satamıyoruz. Ondan dolayı bu olayların bize çok kötü yansımaları oldu. Eskiden dolar düşük olduğundan işleri daha revaçta olurdu, şimdi ise doların yükselmesi inmesi sırasında piyasayı etkiliyor. Kira kontratlarımız dolar bazında olduğundan her yıl bir artış oluyor. dışar dan getirdiğimiz bir ürünü belli bir kar oranıyla satıyorduk zaten ona bir kar oranı üstüne koyuyorduk birde oların yükselmesiyle birlikte ürün fiyatı yükselinde müşteri almıyor, Bir an önce iki ülke arasındaki ikili işlerin yoluna konulması ve doların ateşinin düşürülmesi gerekiyor. Aksi halde sadece esnaflar olarak değil, ülke olarak batma noktasına geldiğimizi görüyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48