Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Pamuk’ta verim kaypı
Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa da bu yıl pamuk piyasası ölü 1 lira 75 kuruştan başlayan pamuk fiyatları halen belirsizliğini koruyor.

Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde pek çok çırçır fabrikası alım yapmadı bu durum karşısına vatandaşlar tedirgin pek çok çalışan mağdur oldu Türk çiftçisi tefeciden borç alarak tarımı sürdürüyor bu yıl tam tarım durma noktasına gelmiştir 10 yıl önce 1 lira 25 kuruşa satılan 1 kilo gram pamuk bu günde aynı parayla satılıyorsa çok kötü bir sonuç demek tarım gerilemiştir 2002 yılında 2 kilo buğday 1 litre mazot alıyordu bu gün 8 kilo buğday 1 litre mazot alabiliyor.

Dünyanın en büyük pamuk üreticisi ve tüketicisi konumundaki Çin'in devlet destekli alımlarının pamuk fiyatlarının uzun vadedeki ortalamaların üzerinde seyrine neden oluyor. Çin'in uyguladığı bu politika nedeniyle Çin'deki pamuk fiyatları uluslararası pamuk fiyatlarının yüzde 50 üzerinde seyrine neden olmakta. Bu ülkenin kendi stoklarında bulundurduğu pamuğun miktarı dünya geneli pamuk stoklarının yarısını oluşturmaktadır. Bu politika çerçevesinde suni bir biçimde desteklenen fiyatlar pamuk sektörünün uzun dönemdeki rekabetçiliğini olumsuz yönde etkileyerek, piyasalarda büyük ölçüde belirsizliklerin oluşmasına neden olacağını belirtiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48