Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Pamukta  İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulu tarımın yaygınlaşmasıyla Harran Ovası’nda çiftçinin gözdesi haline gelen pamukta üretim her geçen yıl artıyor. “Beyaz altın” olarak nitelendirilen pamuktaki üretim artışında, destekleme ödemeleri ve makineli hasada geçilmesinin de önemli rolü bulunuyor. Türkiye’nin toplam pamuk üretiminin yüzde 40’ını Şanlıurfa, yüzde 14’ünü Harran karşılıyor.

Harran ovasında ekilen pamukta ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Pamuğun bu günlerde zenk ve örümcek yaygınlaştı. Haşaratlara karşı bu yıl ilaçlama erken başlatıldı. ilaçlamalar sulamadan sonra devam edeceğini ve Pamukta ilaçlamanın önemli olduğuna dikkat çeken çiftçiler, “İyi bir pamuk mahsulü almak için tahta kurusu, sivrisinek ve kurtçuklara karşı şuan ilaçlama yapıyoruz, ilaçlarlara özel araçlarla yapılıyor" dediler.

Ziraat mühendisleri ise, ilaçları kullanmalarını kesinlikle mücadele etmemelerini önermekteyiz. Bunun için hangi ilacın kullanılacağını tespiti için teknik teşkilatımıza müracaatlarını talep etmekteyiz. Her zararlı organizma için tarım bakanlığı tarafından hangi ilacın hangi tozda kullanılacağı tespit etmek üzere ruhsat çalışmaları söz konusu olmakta tarım bakanlığı hangi organizmada hangi ürün hangi ilaç ruhsatlıdır diye tespiti yapılmaktadır. Bu konuda çiftçilerimiz yanlış ilaç, yanlış doz kullanmamaları için mutlaka yetkili kişilere müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz" dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49