Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Pamuklar Gecikmeli Ekilecek
Şanlıurfa’da yağış sıkıntısına bağlı olarak, pamuk ürününün ekimi de gecikmeli olarak yapılacak.

Şanlıurfa bölgesinde bu yıl beklenen yağışın düşmemesi üzerine çiftçiler tedirgin olurken, sezonu yaklaşan pamuk için de hazırlıklar başladı. Pamuk ekimi önceden tarlayı hazırlayan çiftçiler, geçen yıllarda daha erken ektikleri pamuğu bu yıl, gecikmeli olarak ekeceklerini söyledi. Toprağın beklenen yağışı alamadığını dile getiren çiftçiler, arazinin önceden terbiz edilerek, ekimin bu şekilde sağlanacağını kaydetti. Tarlayı sürerek, hazırlık yapan çiftçiler, geçen senelere göre, bu sene pamuğu daha geç ekeceklerini söyleyerek, “geçen senelerde yağış sıkıntısı yaşanmadığı için nisanın ilk haftasından itibaren pamuk ekimine başlardık ancak, bu sene daha geç ekeceğiz çünkü toprak istediği yağışı elde edemedi. Bu şekilde ekim yaparsak, tohumlar yeşermez bu yüzden biz de gecikmeli olarak pamuk ekeceğiz. Tabi gecikmeli olarak ekildiği zaman beklenen verimi de elde edeceğimizi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

Erken terbiz işlemine başlayan çiftçiler, bu şekilde düşen yağışları toprağı suya doyuracağını söyledi. Her yıl nisan ayının ilk haftasından başlayarak, Nisan ayının sonuna kadar biten pamuk ekimlerinin bu yıl, Nisan ayının sonunda başlayacağı belirtildi. Naci Çetindağ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48