Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Özyavuz,‘Görüşmeler Neticesinde Harran Bize Bırakıldı’

Milliyetçi Harekât Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz gündemi değerlendirip, son gelişmeleri aktarmak için il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. İl başkanı ve ilçe teşkilat başkanlarının da katıldığı toplantıda Milletvekili İbrahim Özyavuz, Büyükşehir, Siverek ve Harran adayları konusunda açıklamalarda bulundu. Bilindiği üzere MHP daha önce yaptığı açıklamada Büyükşehir adayı olarak Abdullah Çetinkaya, Siverek Adayı olarakta Mehmet Fatih Bucak’ı aday gösterdiğini açıklamıştı. Ama Şanlıurfa’da da yapılan Cumhur İttifakı gereği MHP Siverek ve Büyükşehir adaylarını genel merkezin kararı doğrultusunda geri çektiğini ve büyükşehir Belediye adaylığı ve Siverek adaylığında AK Parti adayına destek verecek.

Tüm bunlarla ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Özyavuz, verilen kararın genel merkez tarafından verildiğini kendilerinin de bu karara saygı duyup Cumhur İttifakına yarışır bir şekilde hareket edeceklerinin altını çizdi.

Aday gösterildiğinde ittifak olsun mu olmasın mı görüşmeleri yapılıyordu

“Ben bir milletvekili olarak, iki adayımızın açıklamasıyla ilgilide inanın televizyonda odamdayken duydum.” Diyen İbrahim Özyavuz, “Milliyetçi Hareket Partisin genel başkanı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Sadir Durmaz aday açıklamasında ben otururken baktım iki tane Urfalı Fatih Bucak ve Mahmut Özyavuz aday olarak açıklandı. O dönede de ittifak görüşmeleri olsun mu olmasın mı tartışmasındaydık. Daha sonra ittifak görüşmelerine başladık. Tabi ittifak görüşmelerine başlandıktan sonra ve biraz önce size söylediklerimin hepsi masaya yatırıldı. Yani 2014 yılında iki siyasi partilerde ne olmuş, hangi ilde ne kadar oy almış hangisi hangi ilde birinci olmuştur. Burada önemli olan birinci ve ikinci olandı.” Dedi.

‘Görüşmeler neticesinde Harran bize bırakıldı’

“Daha sonra 24 Haziran seçimlerine geliyoruz.” İfadesini kullanan Özyavuz, “Burada da birinci parti önemli örnek olarak. Ankara’da bizim iki tane belediyemiz vardır ve bir üçüncü belediyemiz yoktu. Ama bu görüşmeler dayalı olarak veriler masaya yatırıldı. Ankara’da güçlü olduğumuz yerde Gölbaşı, Gölbaşı AK Parti belediyesinindi. Görüşmelerin neticesinde Milliyetçi Hareket partisine oldu. Biz Ankara’da üç belediyeyle seçime giriyoruz. İstanbul’da hiç belediyemiz yoktu yakın olduğumuz üç belediye bize verildi. Yani bütün illerde verilere bakılarak görüşmeler neticesinde yakın olduğumuz belediyeler bize verildi. Bu şekilde 30 büyükşehirde hepsinde çalışmalar yapıldı. Şanlıurfa’da bu çalışmalar neticesinde Harran bize bırakıldı.” Diye konuştu.

‘Genel seçimlerde Harran’ın yüzde 97’di oyunun yüzde 49’u MHP’nin oyudur’

Harran ilçesinin de ittifak gereği MHP’de bırakılması ile ilgili de açıklama yapan Vekil Özyavuz, “MHP 50 yıllık geçmişi içerisinde siyaset partiler mezarlığına gitmeyen tek parti. Bu başlıklar bizi üzüyor. AK Parti'nin yüzde 97 oy aldığı ilçe MHP'ye verildi. Hayır, böyle bir şey yok. Ama bu yüzde 97'nin içerisindeki yüzde 49 oy MHP'nin oyudur. Türkiye'de Bu oy MHP'yi Şanlıurfa Harran birinci olarak taşımıştır. Burada AK Parti'nin de MHP'nin de oyu var ama fazlası oyu olan MHP'dir. Bu oylamada kimin bir fazlası varsa, karşılıklı jestlerde var oda liderler tarafından deklare edilmiştir. Onlara dayanarak MHP'ye verilmiştir. Ama bizim gözümüzde hiçbir farkı yok" dedi.

‘Genel merkezin talebi ile adaylığımı geri çektim’

Adaylıktan çekilen MHP Şanlıurfa Büyükşehir Adayı Abdullah Çetinkaya, “Genel başkanımız Devlet Bahçeli ve merkez yürütme kurulu üyesi ve milletvekilimiz İbrahim Özyavuz tarafından şahsıma tevhit edilen büyükşehir belediye başkanı adaylık görevini gururla kabul etmiştir. Ancak gelinen noktada partimizin cumhur ittifakına verdiği önemi olarak başkanımızın talebi üzerine adaylıktan çekilmiş bulunuyorum. Bizim için partimizin ve ülkemizin vefası her türlü makamdan önce gelir. Bu bilinç ile adaylıktan çekilme ile kalmayacağım seçimlerde gerekli desteği de sağlayacağım.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49