Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Özyavuz Mısır’daki Darbeyi Değerlendirdi
Şanlıurfa MHP İl başkanı İbrahim Özyavuz: Amerika hangi ülkenin yönetimine el atıyorsa istediği gibi yönlendiriyor
 
Son zamanlarda Mısırda yapılan darbe girişimi tüm dünyada tepki çekerken, bir tepki de Şanlıurfa MHP’den geldi. Şanlıurfa MHP il başkanı İbrahim Özyavuz darbeler bu güne kadar hiçbir ülkeye fayda sağlamamıştır dedi.
 
Türkiye’nin darbe geçmişini de ele alan Özyavuz, sebebi ne olursa olsun, darbeler hiç kimseye fayda sağlamaz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmiş darbelerini anlatarak darbe sonucunda oluşan ekonomik ve stratejik kayıplara değindi. Mısır’daki darbeyi Türkiye’nin geçirmiş olduğu darbelerle örneklendiren Özyavuz şöyle konuştu “Bütün Ortadoğu’da Arap baharı adı altında başlayan bazı olaylar vardı. Bunun neticesinde de Mısır’da daha önce hüsnü mübarek yönetimindeki mısırda da bu olaylar büyük ölçüde arttı. Neticesinde Hüsnü Mübarek’in indirilmesiyle birlikte, Mısır’da demokrasiye geçişle ilgili ilk adım atıldı. Ve Mursi devlet başkanlığına seçildi ve bir buçuk yıldır devleti yönetiyor. Fakat tabi geçmişten bugüne diktatörlükle yönetilen ülkelerde demokrasiye geçiş sürecinde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Mısır’da bu sıkıntılar çok büyük ölçülere ulaştı. Ve neticesinde halk yeniden ayaklandı. Ve onun neticesinde de Mursi’nin atadığı komutan hükümeti uyardı, 48 saat vererek bu işin düzeltilmesini istedi. 48 saat dolmadan mısırın yönetimine el koydular, ve yeniden devrim yaptılar. Sebebi her ne olursa olsun, seçimle gelen seçimle gitmeli görüşündeyim. Devrimler bugüne kadar hiçbir ülkeye fayda sağlamadı. Bunun örneğini ülkemizde de gördük, geçmiş dönemlerde her 10 yılda bir rejim kesintiye uğramış, askeri darbeler yapılmış. Bu da Türkiye Cumhuriyeti devletinin yatırımlarını baltalamış, hem demokrasiyi baltalamış, hem de demokrasiyi baltalamış ve devleti hep geriye götürmüştür.
Darbeler hiçbir ülkeye fayda kazandırmamıştır. Biz mısır’da sağ duyunun olmasından yanayız. Orada çok büyük ölçüde İslamiyeti yaşayan insanlar var, onların sağduyulu olması lazım. Bu olayda Mursi’nin de suçu var. Yaptığı anayasayı halkın yüzde 30’nun kararıyla yaptı. Dayatmalar yapılmış, ekonomik sıkıntılar olmuş. Hepsinin sebebi Amerika ve İsrail’in orada istediği gibi bir yönetim kuramamasından kaynaklanıyor. Amerika hangi ülkenin yönetimine el atıyorsa istediği gibi şekillendiriyor. Bunu bizim ülkede de görüyoruz. Gezi olaylarında da görüyoruz bunu. Bizim hükümetimiz bugüne kadar Amerika ve İsrail’in burada istediği bütün işleri yaptı. İstedikleri zaman ekonomimizle oynuyorlar. Mısırda da bu oldu. Yıllardan beri İsrail’in zulmü altındaki Filistin halkına kapılarını açması, İsrail’in işine gelmedi. Orada siyasal İslam’ın başarıya ulaşması Amerika ve İsrail’i rahatsız ediyordu. Neticesinde bu olaylar oldu. Ama bizim temennimiz kardeş Mısır halkının bir an önce kendine gelmesi ve tekrar birlik ve beraberliği sağlamaları ve tekrar demokrasiye geçmeleridir.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49