Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Özel İdareden Köylere Parke Taşı
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, merkeze bağlı Akziyaret Köyünde İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen kilit parke döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.  İl Özel İdaresi tarafından kurulan tesislerinde üretilen kilit parke taşlarının döşendiği Akziyaret Köyü’ne gelen Vali Celalettin Güvenç’e köylüler büyük bir ilgi gösterdi. 

Köye gelişi sırasında kendisine yoğun bir ilgi gösteren köylü kadınlar ve çocuklarla sohbet eden Vali Güvenç, köylülerin memnuniyeti üzerine; “Su ve kanalizasyon sorununu çözdük, İnşallah yol sorununu çözmek için de kilit parke taşı döşüyoruz” dedi. Kilit parke taşı üretim tesislerinin kurulmasında ve yapılan çalışmalar için büyük emek sarfeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i telefonla arayan Vali Güvenç, Akziyaret Köyünde yapılan çalışmalar hakkında Bakan Çelik’e bilgi verdi. 

Köylerine sunulan hizmetten ötürü Bakan Çelik’e telefonla görüşerek teşekkür eden AKziyaret Köyü Muhtarı Ahmet Yetimoğlu; “Şu an köyümüzde tarihi bir gün yaşıyoruz. Devlet erkânının hepsi burada. Şahsım ve tüm köylülerim adına şükranlarımı sunuyorum. İlk defa köyümüzde yapılıyor olması bizim için çok önemli. Köyümüze verdiğiniz önemden dolayı size, valimize ve bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Tüm köylünün dinlediği telefon görüşmesi sırasında Bakan Çelik ise; “Akziyaret’teki bütün kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum. Daha önceden tüm köylerimizin alt yapılarının yapılacağını söylemiştik. Akziyaret Köyünde parke döşemeye başladık. Sayıyı her geçen gün arttıracağız. Köylerimizin temiz ve güzel meydanlarının oluşturulması konusunda her gerekeni yapacağız. Şu anda beni dinleyen herkese ve tüm Şanlıurfalılara selamlarımı iletiyorum” dedi. 

Bakan Faruk Çelik’le yapılan telefon görüşmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç bir açıklama yaptı. İki gündür Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, “Sayın Bakanımızın katılımıyla ilimizde çok önemli toplantılar yaptık. Sayın bakanımızı uğurladıktan sonra köy içlerinin parke taşı döşeme çalışmalarının ilkini Akziyaret Köyümüzde gerçekleştirmek üzere buradayız. Bu işin tüm köylülerimize hayırlı uğurlu olmasını içtenlikle diliyorum” dedi. 

“Bizim iddiamız şehrin her tarafının yaşanabilir hale getirilmesidir” diyen Vali Güvenç: “Amacımız bizi utandıran çamurdan, çaylaktan, yolsuz köylerden şehrimizi kurtarmaktır. Bunun için İl Özel İdaresi, merkezi hükümet imkânları ve yerel idarelerin işbirliğiyle elimizden geleni yapıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız da bu anlamda toplulaştırma çalışmaları kapsamında toplam 1200 köyde köy işlerini yapıyor. Kanalizasyonlarını yapıyor. İnsanın yaşayabileceği meskenleri, mekânları, köyleri oluşturmaya çalışıyoruz. Şu yaptığımız çalışma Şanlıurfa’da bir ilktir” dedi. 

Kilit Parke projesinin gelişimine değinen Vali Güvenç: “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in delaletiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüştük. Bakanımızın ricasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize piyasa değeri 1,5 milyon TL. olan bir parke üretim makinesi hibe etti. Bunun üzerine biz de beton santralinin diğer aksamlarını kurarak günlük üretim kapasitesi 1000 metre kare olan yaklaşık 3 milyon TL değerindeki bir tesisi hizmete açtık” dedi. 

Akziyaret köyünde köylünün de desteğiyle 4000 metre kareyi döşediklerini dile getiren Vali Güvenç, bu iş dört bin metre kareyle kalmayacağını ve Akziyaret köyünü bir örnek köy olarak ara sokaklarına kadar parkeyle döşeyeceklerini belirtti. 

“Bu hizmetleri yapıyoruz diye övünmüyoruz, geç kaldık diye üzülüyoruz”  diyen Vali Güvenç: “İnsanımız bundan çok daha önceki dönemlerde bu hizmetlere layıktı ama başka sıkıntılarla uğraştığımızdan bunları yapamadık. Bunun için üzgünüz, sevincimiz zararın neresinden dönersen kar misali bugün köylümüzün yüzünü güldürebilmemizdendir” dedi. 

Çalışmaların on iki ay süresince devam edeceğini ve Kilit Parke Taşı Üretim Tesislerinde üretilen günlük bin metre kare taşın ayrım yapılmadan tüm köylere dağıtılacağını belirten Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın 1100 köyü ve 2000’e yakın mezrasının tamamına bu parke taşlarının önümüzdeki dönemlerde dağıtılacağını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49