Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Özel diye DEDAŞ yanaşmadı
 Naci ÇETİNDAĞ

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Ulucanlar mahallesinde yıldırım çarpması sonucu alev alan trafo elverişsiz hale geldi. DEDAŞ'a başvuran mahalle halkı özel trafo diye onarılmadığı iddia edildi.

Eyyübiye ilçesi Ulucanlar mahallesinde Yıldırım çarpması sonucu trafo yandı. DEDAŞ'a müracaat eden Mahalle sakinlerine DEDAŞ özel diye trafo müracaatı red ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulucanlar mahalle sakinlerinden Cemil Çetindağ, Halil Demirkır ve İbrahim Gönden konuşmalarında, Yaklaşık 4 ay önce DEDAŞ'a gidip elektrik yetersiz geldiğinden trafo  başvuru talep etmemize rağmen DEDAŞ başvurularımızı askıya alıp ilgisiz kaldılar. Bizde kendi imkanlarımızla çocuklarımızın ailemizin tarlalarda ırgatlık yaparak kazandığı parayı boğazımızdan keserek trafo aldık. Kış mevsiminde hava şartlarının soğuk olması nedeniyle elektriksiz kalmamız hem hava şartlarından hemde çocuklarının eğitiminden dolayı elektriksiz kalamazdık.Geçtiğimiz gün yağmurla beraber dolu yağması sonucu, yıldırım elektrik tellerini çarparak trafoyu kullanışsız hale getirdi. Evlerdeki elektrik tesisatımız ve elektronik eşyalarımız tamamen kullanılamaz hale geldi. Elektrik idaresine başvurduk, Yapılan inceleme sonucu idarenin özel olduğu bahanesi sürülerek ilgisiz kalındı. Ancak Ulucanlar mahallesinde 7 adet trafonun bulunduğu, hepsinin de seçim zamanında alınmış özel trafolar arızalandığında DEDAŞ bir bir yapmıştır. Böyle bir bahane mazeret öne sürülmemişti. Bu trafo’da Bahane ve mazeretlere sığınıldı. denildi. Karanlıkta kalan mahalle halkı, Yetkililerden ve ilgililerden yardım bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49