Öne Çıkanlar sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Şanlıurfada Kamyonet Şarampole Yuvarlandı Ücretsiz Yaz Spor Okulları Başvuruları Başladı

Bu haber kez okundu.

Ovada sarımsak tarlada kaldı
 Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yetiştirilen sarımsak fiyatları düştü. Sarımsak 17 liradan 2 Liraya düştü., vatandaşlar fiyatlardan memnunken üretici dert yanıyor.
Daha önceki yıllarda sarımsak fiyatları her geçen gün artmaya devam ederken bu yıl sarımısak para etmeyince tarlada kaldı. Doğal antibiyotik diye adlandırılan sarımsağın kilosu 17 liradan satılırken, şuanda fiyatı 2 TL'nin altına düştü.
Geçen sezon kilosu 17 liraya kadar çıkan sarımsak bu yıl para etmediğini belirten Çiftçiler,"Geçen yıl zam şampiyonu olan sarımsak bu yıl çiftçileri zarar ettiriyor. Yaklaşık 2 liraya  mal ettiğimiz sarımsağı bugün 2 liranın satınca maliyetin altında satmış oluyor. Zarar ettiğimiz için tarladaki sarımsağı sökmek zorunda kaldık" dediler
Vatandaşlar ise sarımsak fiyatlarının uzun zamandır pahalı olduğunu, fiyatların düşüşe geçmesini sevindiklerini söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49