Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Ovada İlaçlama Devam Ediyor

Naci ÇETİNDAĞ

Ovada bu yıl iyi ürün bekleyen çiftçilere zenk şokuyla karşılaştı. Yeterince ilaçlama yapan çiftçiler hastalığın önüne geçemedi. Harran ovasında pamuk çiftçileri bu yıl hasatta çok üzülecekler, zenk pamuk veriminde ve kalitesinde yaklaşık % 45 ile % 65 arasında bir rekolte kaybı ile karşılaşacaklarıdır. Bu yıl ilk kez Dünya piyasasında pamuk üretimin az olduğunu bir dönemde iyi ürün bekleyen ova çiftçisi zenk hastalığına yenik düştü.

Konuyla ilgili konuşan çiftçiler,"Dünyanın en büyük pamuk ihracatını yapan Çin ülkede meydana gelen sel nedeniyle verimler düştü. Bizde ovada bu yıl çok güzel ürün bekliyorduk, ilaçlama yeterince yaptık ama pamuklar zenk hastalığına yakalandı. Pamuk dallar kuruyup çürümeye başladı. Zenk hastalığı havanın nemli ve çığ düşmesinden kaynaklanıyor. bu yıl burada havalar çok nemli oldu. Rekor beklerken hayal kırıklığı yaşadık" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaPamukılaclama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49