Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

Osmanlıca' Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol gereğince, Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde açılan Osmanlıca kurslarına Şanlıurfa'da katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol gereğince, Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde açılan Osmanlıca kurslarına Şanlıurfa'da katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı. Şanlıurfa'da Osmanlıca kursundan şimdiye kadar, toplam 455 kişi sertifika aldı.
Şanlıurfa'da Temmuz ayında ilki başlayan Osmanlıca kurslarının ikinci dönem öğrencileri, sertifikalarını aldı. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, il müftüsü ve kursiyerler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan KALEM-DER Başkanı Abdullah Göçmez, bu kursun Hayrat Vakfı'nın gönüllü öğretmenleri tarafından verildiğini ve kursa katılmada yaş sınırının olmadığını söyledi. Göçmez, "2 dönemdir verdiğimiz bu kurslara toplam 724 öğrenci katıldı ve 455 kişi sertifika aldı. Osmanlıcayı öğretmedeki temel amacımız ecdadımızı anlamak ve onların dilinden konuşabilmektir" ifadelerini kullandı.
Vali Güvenç de, bu kursun Şanlıurfa'ya yakışan bir kültür projesi olduğunu belirtti. Güvenç, "Böyle bir tablo görünce çok mutlu oldum. Kursiyerlerimiz 7 haftada Osmanlıcayı öğrendiler. Bu ilgi her türlü takdirin üzerindedir. Her dil her halk için kutsal ve önemlidir ama Osmanlıca çok daha farklı bir dildir. Osmanlıca bir kültürün, bir coğrafyanın ve medeniyetin dilidir. Ortak tarihimizdir. Kursiyerlerimiz 7 haftada bu dili öğrendiyse eğer, demek ki dil öğrenmek o kadar da zor değildir. Yani samimiyetle uğraşırsak eğer, büyük ve güzel sonuçlar alabiliriz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Vali Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, kursiyerlerin sertifikalarını verdi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48