Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

 Osman Baydemir halka hitap etti
BDP Genel Başkanı Demirtaş, Şanlıurfa'da belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen törene katıldı Demirtaş: "Belediye başkanlarımız hangi mal varlığıyla gelmişse görevi bittiğinde de o mal varlığıyla buradan ayrılacak.
 
Demirtaş, beraberinde BDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Topçu Meydanı'nda belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen törene katıldı.
 
Şanlıurfa, Gaziantep ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarıyla bazı ilçe belediye başkan adaylarını tanıtımında konuşan Demirtaş, Şanlıurfa'nın tarihi bir gün yaşadığını söyledi.
 
Kente gelene kadar ilçelerde ve il merkezinde kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Demirtaş, "Aslında Urfa önemli ölçüde kararını vermiş, Urfa artık dürüst belediyecilik, şeffaf, demokratik, halk belediyeciliğine karar vermiş. Biz bugün bu kararlığı burada gördük. O nedenle şimdiden hayırlı Uğurlu olsun, Allah yolunuzu açık etsin" dedi.
 
 
"Diyarbakır'da 10 yıldır hizmetleriyle halkın sevgisini kazanmış Osman Baydemir'i Şanlıurfa'ya getirdik. Bizim belediye başkanlarımız da herkes gibi Allah'ın yarattığı bir kul. En büyük sırrımız hırsız değiliz. Halkın parasını çalıp kasalara, ayakkabı kutularına doldurmuyoruz, farkımızı budur. Buradan bütün Urfa'ya şu sözü veriyoruz; belediye başkanlarımız hangi mal varlığıyla gelmişse görevi bittiğinde de o mal varlığıyla buradan ayrılacak. Malı azalacak ama artmayacak. Belediye başkanlığı zengin olma makamı değildir, belediye başkanlığı halkın malını çar çur etme, ailesine etrafına dağıtma makamı değildir. Urfa'nın her kuruşu anne sütü gibi haktır, helaldir. Onu iade etmek bizim boynumuzun borcu ve görevimizdir."
.
 
BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir de Peygamberler şehri ve tarihin ilklerinin yaşandığı bir kente aday olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Makam ve mevkilerin geçici olduğunu ifade eden Baydemir, şunları kaydetti:
 
"Siyasetçi yaşamını halkına vakfedendir. Siyasette, milletvekilliğinde, belediye başkanlığında, meclis üyeliğinde, başbakanlıkta, bakanlıkta maaşı dışında kuruşa tenezzül eden haram işlemiş olur. Zenginleşmek isteyenler, mal mülk edinmek isteyenler milletvekili, bakan ya da başbakan hiç olmayın, ticaret yapın Allah rızkınızı versin. Zengin olmak isteyenler bence siyasetten uzak dursunlar."
 
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı konuşmanın ardından açıklanmayan diğer illerle birlikte Şanlıurfa adaylarını da açıkladı.
 
Şanlıurfa için Viranşehir ilçe adayı dışında açıklanan adaylar şöyle;
 
Büyükşehir: Av. Osman Baydemir
Eyyübiye: Şükrü Turgut
Haliliye: Av. Bekir Benek
Karaköprü: Av. Gülay Koca
Ceylanpınar: İsmail Arslan
Halfeti: Mustafa Bayram
Bozova: Zeynel Taş
Hilvan: Mehmet Polat
Siverek: Metin Özbadem
Suruç: Orhan Şansal
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48