Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

OSM Ortadoğu Hastanesine yolsuzluk operasyonu
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren özel OSM hastanesi ile SGK'ya yolsuzluk iddiasıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel OSM Ortadoğu Hastanesine 2012 yılında haksız 61 milyon kazanç elde ettiği ve paralel yapı ile rapor tutan müfettiş ve doktorlar başka bir kuruma tayinleri yapılarak paralel yapının yeni müfettişleri ile rapor iptal edilip yeni rapor çıkarıldığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığının talimatıyla polisler tarafından OSM özel hastane ve SGK'nın muhasebe kayıtları ile arşiv el konuldu.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Sırrın Mahallesi’ndeki Özel OSM hastane ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’ne savcılık kararıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda polisin görev aldığı operasyonda muhasebe ve arşiv odalarında incelenci 2012 yılından bugüne kadar evraklara el konuldu.
iddiaya göre 2012 yılında Doktor ve müfettişlerden oluşan 22 kişilik heyet OSM hastanesinde yaptıkları incelemede 51 olan yoğun bakım yatak sayısı 77 olarak gösterilmiş 61 milyon lira Devletten haksız kazanç elde edilmiş rapor Ankara'da onaylanıp tebligat edilmiş. İddiaya göre paralel yapı raporu tutan 22 Doktor ve müfettiş tayinlerini başka yere çıkartıp kendi tayin ettiği müfettiş ve Doktorlar ile Özel OSM hastanesine kesilen cezayı iptal edip yeni rapor düzelendi. yeni raporda hastaneye 26 milyon lira ceza kesildi. Bunu farkına varan eski müfettiş ve Doktorlar durumu itiraz etmesi sonucu kesilen 26 milyon lira iptal edilip Müfettişlerin kestiği  55 milyon lira ceza OSM hastanesine tebliğ edildi.  Hastane tebliği almamsı üzerine Cumhuriyet savcılığının talimatıyla bu sabah Şanlıurfa Emniyet müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince sabah önce Şanlıurfa sosyal güvenlik müdürlüğüne baskın düzenleyerek burada Özel OSM Ortadoğu Hastanesine ait evrak ve dosyalara el koydu  polisler daha sonra Özel OSM Ortadoğu hastanesine 2012 yılından bugüne kadar olan bütün belgelere el koydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49