Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

“Ortadoğu’da tarih yeniden yazılıyor”
 Şanlıurfa Fikir Masası tarafından düzenlenen Ortadoğu ve Demokrasi Panelinde, Ortadoğu’nun son durumu ve Kürt Sorunu ele alındı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen panele deneyimli gazeteciler konuşmacı olarak katılırken, vatandaşların da ilgisi büyük oldu. Son zamanların sorunlarının ele alındığı panelde, öte yandan Türkiye’nin Ortadoğu’daki rolü de konuşuldu.

Deneyimli gazeteci-yazar Cengiz Çandar’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Kobani olayları, Halep, Musul, Mısır ve Filistin olaylarına da ilişkin bilgiler verildi.

KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürtlerin farklı partilerinin olmasında bir sakınca olmadığını, aksine yararlı olduğunu belirtti. Çoğulcu demokrasinin her zaman fayda getirdiğini dile getiren Bucak, “Şu sorunla çok karşılaşıyoruz; Kürtlerin bir partisi varken, ikincisine ne gerek var? Çoğulcu demokrasi zarar değil, fayda getirir. Yeter ki amaçlar aynı olsun. Şuna da inanıyorum ki; Kürtler iradelerine sahip çıkarlarsa çok güzel bir demokrasi ortamı oluşur” diye konuştu.

Kobani’nin Türkiye açısından öneminden bahseden gazeteci Cengiz Çandar, “Ortadoğu’da tarihin yeniden yazıldığını hep birlikte görüyoruz. Kürtler, yeniden kimlik kazanmak için mücadele veriyor. Ortadoğu’nun sarsıntılı günlerden geçtiğini hep birlikte görüyoruz” dedi.

Konuşmacı olarak katılan bir diğer gazetece Nuray Mert de, AK Parti hükümeti ile KDP’nin işbirliğinden tereddüt ettiğini söyledi. Çözüm süreci de açıkçası belirsizliğini koruyor. Hepimizin dileği, sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanmasıdır. Taraflar, öncelikle kendi iç politikalarındaki sorunları çözmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen ve moderatörlüğünü Eski Baro Başkanı Müslüm Akalın’ın yaptığı panel, daha sonra soru cevap şeklinde sürdü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49