Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Operasyon Anlaşma İmzaları Atıldı
Türkiye –AB Eş Finansman ile Şanlıurfa’da Lisanslı Pamuk Depoculuğu, Gıda Ürünlerinin kümesi ve Turizm canlandırmak için tarih canlandırma projelerin imzaları Nevali hoteline atıldı.  
Düzenlenen törende Şanlıurfa’da üç yeni proje başlatılacak olan projelerden konuşulurken, törene diğer katılımcılar yanında, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba,  SUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsaıa Başkanı Mehmet Kaya, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Bilim, Sanayi Teknoliji bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler gENEL Müdürü Ayhan Karaca, Federal Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, AB Delegesyon Başkanı Jeen Maurice Pıpert  ve Bir çok işadamı katıldı
Nevali Otelinde düzenlenen tören Şanlıurfa Ticaret odası başkanı Mehmet kaya’nın konuşmasıyla başladı. Kaya konuşmasında Şanlıurfa borsasının önemli adımlar attığını ifade ederek TOBB M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, Konuşmayı GAP Bölge kalkınma İdaresi başkanı Sadrettin Karahocagil’ bıraktı. Karahocagil de konuşmasında Şanlıurfa’nın Ticaret ve borsa alanında önemli atılımlar yaptığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Ardından kürsüye çıkan Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB ve DIŞ ilişkiler genel müdürü Ayhan Karaca Projelerin öneminden bahsederek, daha da önemli adımlar atacağına söz verdi. 
Federal Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, konuşmasında şunları ifade etti: ‘’Öncelikle sözlerime Avrupa birliği kapsamında düzenlenen bu projede Şanlıurfa belediyesine teşekkür ederim, Göbeklitepenin en iyi şekilde hizmete sunulacağından eminim. Şanlıurfa belediyesi Göpeklitepe sit alanında Şanlıurfanın tarihini yeniden canlandırmak için Bu çalışmaları inşa edecektir. Göpekli tepe 2003 yılından beri Alman arkeologlar eşliğinde ve Turizm bakanlığı beraberinde dünya üzerinde önemini kanıtlamıştır. Göpeklitepe dünya tarihi açısından önemli bir yer, Alman arkeologlar Göbeklitepe’ye çok önem vermektedir.’’
Şanlıurfa belediye başkanı A. Eşref Fakıbaba: ‘’ Daha önce balıklıgöl, Harran Şanlıurfa tarihi açısından önemli yerlerken, bir de keşfedemediğimiz Göbeklitepe var. Bu Şanlıurfa turizmi açısından oldukça önemli, Şanlıurfa en kısa zamanda Avrupa Birliğine girecektir.’’ Şeklinde konuştu.
Kürsüye çıkan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Şunları ifade etti: Şanlıurfalıların zekası kuvvetlidir, bütün bu başarılar bunun göstergesidir. Bu başarılarından ötürü Belediye başkanına, valiye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şanlıurfa’da ekilebilir tarım arazisi dünyada 12. Büyük arazisidir, bu Şanlıurfalılar için çok önemli ve büyük bir avantaj. Tabiki de bu arazinin değerini bilmek lazım, ticaretini yapabilmek lazım. Biz TOBB olarak elimizden geleni yapıyor. Toprak Mahsülleri Ofisi ve borsalarımız birlikte iş yapıyorlar ve daha önemli adımlar atmak için yolumuza devam edeceğiz. 280 bin hektar alanla pamuk çiftçinin yüzünü daha da güldürecek, istenildiği takdirde pamuk kredi karşılığında kullanılabilecek. Yapacağımız bu anlaşma tarımsal alanda önemli adımlar olacaktır.’’ 

TOBB başkanının dan sonra ise AB Delegasyon başkanı  Jean-Maurice Rıpert: “ Şanlıurfa en eski yerleşim yerlerinden biridir ve Avrupa Birliğinde önemli bir konumdadır.’’ Diyerek Avrupa birliği Türkiye ilişkilerinden bahsetti. Konuşmasında: “Önümüzdeki günlerde Brükselde bir toplantı daha yapacağız bu toplantı Türk vatandaşlarının önünü açacak, Avrupa birliği Türkiye’nin Doğusundaki terör olaylarının bitmesinin önemli olduğunu ve Suriye konusunda gerekirse yardıma hazır olduğunu belirtiyor. Buradaki ilişkilerimiz 2002 yılında başladı. İçme suyu ile başlayan projelerimizi diğer projelerimiz takip etti. Şanlıurfa’da 175 milyon Euro destek verdik. Göpeklitepe için yapacağımız proje 9.5 milyonluk bir turizm projesi, Göbeklitepe alt yapı yatırımlarına destek vereceğiz. Bu proje kapsamında Göbeklitepe’de yapılan çalışmalar bittiğinde Göbeklitepe’nin UNESCO dünya listesine alınacağına inanıyorum.
Son olarak ise Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç konuştu. Güvenç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Kız çocuklarımızın okuması için 16 milyonluk bir projeye imza attık, kız çocuklarının okuması toplumun gelişmeisini sağlar. Okumanın önündeki ekonomik engel devletin yardımıyla ortadan kalkmıştır. Türkiye son 10 yılda oldukça demokratikleşti ve bu yolda devam etmektedir. Devlet son 10 yılda 2 milyar ağaç dikti. Taksim’deki olaylarda polisin tavrını hepimiz sorgular hale geldik, bu ülkede geçler artık eğitimli ve özgürlüklerini istiyor.”
Konuşmaların ardına imza törenini geçilerek hatıra fotoğrafları çektirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49