Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Onların ikinci yaşam savaşı
IŞID ile PYD güçlerin şiddetli çatışmalarından kaçan çocuk ve yaşlıların korkuların yüzlerinden okunuyor.
Kobani (Aynel Arap) bölgesinde terör örgütü IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtler, Şanlıurfa'ya geçişleri devam ediyor Kürt mülteciler Yumurtalık sınır hattında oluşturulan AFAD koordinasyonunda Mobil Geçiş Merkezi yapılan kayıt işlemlerin ardından geçişlerine izin veriliyor.
Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Suriyeliler için Şanlıurfa Suruç'un Yumurtalık mevkiinde AFAD koordinasyonunda Mobil Geçiş Merkezi kuruldu. Burada Suriyelilerin verdiği bilgiler ile kayıt yapılıyor.. Kobani'den Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin sayısının 150 bini aştığı kaydedildi. Toprak yoldan gelenler sebebiyle bölgede toz bulutu oluştu. Polisler, ağızlarına maske takarak tozdan korunmaya çalıştı
Savaştan kaçan Suriyelerin dramı kimileri  ellerinde bastonuyla zorla yürüyen yaşlılar, yürümekten ayakları şişen yaşlılar yalın ayak günlerdir susuz kaldıkları için dudakları çatlayan çocuklar ve annelerin kucağında ağlayan küçük bebekler sınırda bekleyen Asker ve Afad yetkileri tarafından sınırdan kayıt işlemlerin ardından geçirilen mülteciler AFAD, sivil toplum kuruluşları birlikte ilçe merkezinde park, taziye evi ve boş binalarda barınan sığınmacılara yardım ulaştırıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48