Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sanlıurafspor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Önen,“Ülkemizin tüm güzelliklerini tanıtmak için çalışıyoruz”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya cevap

Büyükelçi A. Emin Önen, kendisine, sosyal medya hesaplarından, “Sn Büyükelçim, değerli vekilim. Lütfen Cappadocia’yı unutmayınız. Ülkemizin en kıymetli hazinelerinden birisidir malum” diye tweet atan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Şanlıurfalı hemşehrisi Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya cevaben, “Kıymetli Hocam, Kapadokya’yı elbette unutmadık, geçen sene bu projeyi başlattığımız zaman ilk ziyaret edilen yerlerden biriydi Kapadokya. Ülkemizin tüm güzelliklerini tanıtmak için tüm çabamızla çalışmaya devam ediyoruz” diyerek cevap verdi.

Kapadokya’nın resmi, ÇHC Pekin Büyükelçiliğimizin facebook internet sitesi https://www.facebook.com/TurkEmbBeijing/ başlık resminde de bulunuyor.

Memleketimizin her yanı ayrı cennet

Yine; “Sivas'a da bekleriz Sayın Büyükelçim. Üç medeniyetin buluştuğu Sivas'ta ülkemizin bakir turizm mekânlarından, değerlendirirseniz mutlu oluruz” diyen Sivas Radyo Televizyonu (SRT) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir’e de, “İnşallah sevgili kardeşim. Memleketimizin her yanı ayrı cennet. Her türlü platformda tanıtmak ve temsil etmek boynumuzun borcu. El ele vererek ülkemizin tanıtımını hep birlikte yapacağız inşaallah” diye cevap verdi.

Türkiye'yi 500 binin üzerinde Çinli turist ziyaret etti

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen, “Bilindiği gibi; Türkiye'den 65 resmi delegasyon geçen sene içinde toplantılar, konferanslar, seminerler ve sergiler gibi çeşitli durumlarda Çin'i ziyaret etti. Bu ziyaretler verimli sonuçlar vermiştir, yani 26 anlaşma ve işbirliği düzeyinde MOU'lar devlet düzeyinde ve özel sektör tarafından imzalanmıştır. Yıl boyunca Pekin, Şangay ve Guangzhou'da Türk Mutfağı haftaları düzenlendi. Urfa Göbeklitepe Semineri ve Pekin'deki sanat sergileri gibi birçok kültürel aktivite de yapıldı. Ayrıca; resmi açılış ve kapanış törenlerine Türk ve Çin Kültür ve Turizm Bakanları'nın katılımıyla 2018'i Çin'deki Türkiye Turizm Yılı olarak kutladık. Bu yılın ilk dokuz ayında, Türkiye'yi ziyaret eden Çin vatandaşları, geçen yılın aynı dönemine göre % 84 arttı. Türkiye'yi ziyaret eden 500 binin üzerinde Çinli turist ile bu yılın sonunda tarihi bir kayıt bekliyoruz” hatırlatmasında bulundu.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen, Çinli Baometal firması yetkilileriyle

Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, ülkemizden madencilik ürünleri ithalatı gerçekleştiren, son dönemde gıda ithalatına da başlayan Çinli Baometal firması yetkililerini de Büyükelçilik konutunda kabul ederek ticari operasyonları hakkında bilgi aldı.

Çin, Türk iş dünyası için “kolay olmayan” pazarlardan

Türkiye’nin ÇHC Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, turistik veya iş seyahati için Çin’e gidecek olanlara dörtdörtlük bir seyahat ve destek rehberi yayımladığını hatırlatarak, “Çin'e geleceklerin / yerleşeceklerin hayatını kolaylaştırmak için hazırladığımız, Çin’de yaşamak için ipuçlarının bulunduğu rehber basında yer bulmaya başladı. Çin, dili, kültürü, yasaları, ulaşımı ve kent yaşamı ile Türk iş dünyası için ‘kolay olmayan’ pazarlardan. Ancak Çin, bütün dünya ülkeleri gibi Türkiye için de çok önemli bir ticari ortak. Her gün giderek artan sayıda Türk iş insanı ve şirketi Çin şirketleriyle ticari ilişkiler kuruyor. Ancak çok dinamik bir yapısı olan ve sürekli kendini geliştiren Çin, gelişmeleri takip etmeyenler için hayli yorucu, hatta belki başarısızlıklar ülkesi haline gelebilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49