Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Önen, “Gazetecilik dürüstlük ve fedakârlık ister”

Gazeteciler 10 Ocak, 24 Temmuz ve 21 Ekim tarihlerinde hatırlanıyor

Bilindiği gibi; 10 Ocak, 24 Temmuz ve 21 Ekim tarihlerinde hatırlanan; çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde iletişim teknolojisinin de sunduğu imkânlardan yararlanarak tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. Diğer anlamda vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasıyla vatandaş ile kamu kurumları arasında da bir köprü görevi ifa etmektedir.

En dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gazetecilik gelmektedir

Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ÇHC / Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gazetecilik gelmektedir. Her zaman gerçeğin ve doğrunun peşinde, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza özellikle başarılar diliyorum” dedi.

Gazetecilik önemli bir güç ve kurum

Gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu belirten Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Dürüst gazeteci her zaman fedakâr olur ve görevini o bilinçle yapmaya gayret eder. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi demokrasi; şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından biri, tarafsız ve özgür basının varlığıdır. Aynı şekilde, basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının özgür ve tarafsız yayın yapabilmeleri de demokrasinin güç kazanmasıyla mümkündür. Fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız için 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, anlamlı ve özel bir gündür. Kamu yararını gözeterek, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımız; kamuoyu ile aramızda köprü vazifesi görmektedir. Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Basın; ülkenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir güç ve kurumdur. Gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olmaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutarak milletçe yakaladığımız güven ve istikrar ortamını korumak başta basın camiasının olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır. İnanıyorum ki, basınımız bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir” diye konuştu.

Basın, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır

Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynadığını hatırlatan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, açıklamasında şöyle diyor;

“Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişletmiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir. Sosyal medyanın haber akışındaki hız ve kamuoyu üzerindeki etkisinin giderek artması dikkate alındığında, bu mecra aracılığıyla kamuoyunun yanıltılmasının, terör propagandası yapılmasının, hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin nasıl önüne geçilebileceği meselesi günümüz dünyasında halen çözüm aranan konular arasındadır. Özellikle ülkemizde meydana gelen içimizdeki hainlerin darbe girişimi ve dış düşmanların sergiledikleri son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir. Milletimizin güvenlik ve huzuruna kasteden odakların terör faaliyetlerine hız vermeye gayret ettikleri bu hassas süreçte basın mensuplarımızın, terörle mücadelenin yanı sıra, demokrasimizin güçlenmesine, ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli bir katkı sağlayabileceklerine inanıyoruz. Bu düşünceler eşliğinde, ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde son derece zor şartlar içerisinde hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilere başarılar diliyor, medya mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49