Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

Önen, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı
İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği “Gençlerle Sohbet” konulu programın konuğu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen oldu.Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Önen’in yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, İl Müftüsü İhsan Açık ile cemiyet üyeleri ve davetliler katıldı.
Kur’an tilavetiyle başlayan programda söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen Suriye İdlib’te gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, “2 gün önce İdlib’te büyük bir katliam gerçekleşti. Kimyasal silahlarla, kadınlar, çocuklar, yaşlılar sivil vatandaşlar katledildi. Bu anlamda Esed rejimini de lanetliyorum. En güçlü şekilde, kınıyorum. İnşallah oraya da bir huzur gelsin ve misafir ettiğimiz Suriyelilerde, mülteci kardeşlerimizde bir an önce memleketlerine kavuşsunlar inşallah" dedi.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler veren Önen,” Biz bu anayasa değişikliğini gece rüyamızda görüp, ertesi gün gelip sizlere anlatmadık veya meclise getirmedik. Başkanlık sistemi yaklaşık olarak 200 yıldır Türkiye’nin gündeminde olan bir sistem. Geçmişte de birçok siyasi liderin gündeme getirdiği bir konu. Biz buna AK Parti kurulurken parti iç tüzüğümüzde yer verdik. Daha iktidar olmadan, seçim olmadan tüzüğümüzde demişiz ki en doğru sistem Türkiye için, başkanlık sistemidir" açıklamasında bulundu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48