Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Önen, Avrupa Konseyi toplantısı için Paris’te
Türkiye’yi temsilen AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdülkadir Emin Önen ile birlikte Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Niğde Milletvekili Ömer Selvi ve Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın da katıldığı Avrupa Konseyi ülkeleri toplantısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kritik bir rapor görüşülerek, toplantıya katılan yaklaşık 20 ülke tarafından oylama yapıldı.
Türkiye’yi temsilen Paris’te bulunan A.Emin Önen ve beraberindekilerin Azerbaycan lehine oy kullandığı toplantı sonucunda Azerilerin istediği doğrultuda bir sonucun çıkması Türkiye ve birçok ülkeyi de sevindirdi.
Bu arada; Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Paris'te ziyarette bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken Dağlık Karabağ sorununun barış yoluyla çözümü süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğunu bildirdi. Bildiride belirtiliyor ki, taraflar ikili işbirliği ve uluslararası konuları ele aldılar.
Amaçları; Avrupa Konseyi’nin insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini korumak ve güçlendirmek; azınlıklar, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı, sosyal dışlanma, uyuşturucu madde ve çevre konularındaki sorunlara çözüm aramak; Avrupa kültürel benliğinin oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak olarak özetlenebilir.
 
BM’in Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalden azat etmesine ilişkin aldığı 4 karar halen uygulanmıyor
Bilindiği gibi; Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1988 yılı itibari ile çıkan çatışmalar, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ ve etraf 7 bölgenin işgaline neden oldu. 1994 yılında sağlanan ateşkes anlaşması ile sorunun çözümlenmesi AGİT Minsk Gurubu tarafından yürütülüyor. BM’in Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalden azat etmesine ilişkin aldığı 4 karar halen uygulanmıyor. Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırması sonucu 1 milyondan fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) 2015 yılı Ermenistan raporunu yayınladı. IMF raporuna göre, Ermenistan 2015 yılında işgal edilmiş Azerbaycan topraklarının finansmanına GSYİH’nin % 1,1’ini, 116 milyon dolar yatırım yapacak. IMF 2015 yılı ülke bütçesinin 10,6 milyar dolar olacağını tahmin ediyor. IMF Ermenistan'ın dış borçlarının GSYİH’nin % 48,2’si olacağını bekliyor. IMF ülkenin dış borçlarının 2017 yılına kadar artarak % 51,6 düzeyine ulaşacağını, 2020’de ise 50,9 düzeyinde olacağını bekliyor.
Ayrıca IMF; Ermenistan’ın ekonomik durumunun 2014 yılından itibaren Rusya’daki ekonomik kriz nedeni ile kötüleştiğini, IMF Ermenistan ekonomisinin kötü olmasının nedenlerinin Azerbaycan ile olan sorun ve Rusya-Gürcistan krizinin olduğunu bildirdi.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49