Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

“Ölüm Köprüleri İhale Edildi”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bu yıl İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan asfalt çalışmalarının startını Göbeklitepe’de verdi.
 
Asfalt sezonunun başlatılması için gerçekleştirilen programa Vali Celalettin Güvenç’e, Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek ile İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Özel İdaresi çalışanları eşlik etti.
 
Asfaltlama sezonu, hava koşullarının asfalt sermeye uygun hale gelmesiyle birlikte, Göbeklitepe yolunun genişletilmesi ve asfaltlanması çalışmalarıyla başladı. Yolu genişleterek asfalt seren İl Özel İdaresi personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Celalettin Güvenç, yolun 8 metre genişliğine ulaştığını söyledi.
 
“Hedefimiz yolların tamamının asfaltlanmasıdır”
 
Genel olarak Şanlıurfa’nın köylerinde yapılan yollarla ilgili bilgi veren Vali Güvenç, bin 59 köy ve bin 502 mezra olmak üzere toplam 2 bin 561 üniteye hizmet ettiklerini belirtti. Vali Güvenç, toplam köy yolu ağlarının 7 bin 300 km olduğunu, bu yoların da 3 bin 729 km’sinin asfalt geriye kalan 3 bin 614 km’sinin ise stabilize olduğuna dikkat çekerek, “En büyük hedefimiz bakanımız ve vekillerimizin destekleriyle, temin edilecek ek ödeneklerle bu yolların tamamının asfaltlanmasıdır” dedi.
 
Vali Güvenç, 2012 yılında İl Özel İdaresi ve KÖYDES’ten hükümetin gönderdiği 16.5 milyon TL ile bin 536 km stabilize yol, 974 km 1. Kat, 450 km de 2. kat asfalt olmak üzere bin 424 km asfalt yol yapılarak toplam köy yolları için geçen yıl 70 milyon TL harcandığını söyledi. Vali Güvenç, bu yılki hedeflerinin bin 300 km stabilize, 570 km 1. kat asfalt, 930 km ikinci kat asfalt olmak üzere toplam 1500 km sathi kaplama asfalt yol yapmayı ve böylelikle 100 milyonluk bir kaynağı köylülerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Köy Yollarına Standart Getirdik
 
Köy yollarıyla ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Güvenç, “2005’ten beri Şanlıurfa’ya Hükümetin KÖYDES kapsamında 253 milyon TL göndermiştir. Geçen yıllarda yolların standardının düşük yapılması, drenaja karşı ve taban suyunun yüksek olduğu yerlerde yolun yükseltilmemesi nedeniyle yapılan yollarda bozulmalar meydana gelmiştir. Bunun için iki yıldır köy yollarına belirli standartlar getirdik, yolları genişlettik ve yükselttik. Umuyorum ki yapılan bu çalışmalarla yollarımız daha dayanıklı bir hale gelecektir. Bu çalışmaların bir örneği de dünyanın gözünün üzerinde olduğu Göbeklitepe yoludur” diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
“2012’de 3877 Km Yola Bakım”
 
Şanlıurfa’da köy içi yol çalışması kapsamında 2 yılda 120 köye ulaştıklarına dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç, “Bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan Kilitli parke taşı üretim makinesinin üretime geçmesiyle köy içlerine parke taşı döşemesine başladık. Tüm köylerimizin içini sırasıyla pırıl pırıl yapacağız. İlk etapta köylerimize 2 bin -3 bin metrekare taş dağıtacağız. Bu dönemde 3 bin 877 km’de yol bakım ve reklajı yapılmıştır. 330 km yola 33 bin 16 ton yama yapılmıştır. Bin 560 köy yoluna trafik levhası, 200 köye de köy ismi tabelası asılmıştır. 90 adet sanat yapısı olarak menfez ve bir adet köprü yapılmıştır” dedi.
 
“Bu Yıl Hedef 3500 Km”
 
Yol yapım çalışmalarında görev yapan İl Özel İdaresi personeline baklava ikramında da bulunan Vali Güvenç, köy yolları konusunda 2013 yılı hedeflerine de değinerek: “130 köyde köy içi yol çalışması, 3 bin 500 km yola bakım çalışması, 340 km yola 34 bin ton yama ve 60 adet de menfez yapmayı hedeflemekteyiz” dedi.
 
“Ölüm Köprüleri İhale Edildi”
 
Harran ve Akçakale bölgesinde bulunan ve halk arasında ölüm köprüleri olarak adlandırılan köprüler içinse DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından dün itibariyle ihalelerin yapıldığını da söyleyen Vali Güvenç, “Oradaki sıkıntılar da bu şekilde giderilecektir. Yapılan tüm bu çalışmaların milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
İncelemelere katılan Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, son yıllarda hükümetin destekleriyle yol yatırımları konusunda oldukça mesafe alındığını, köylerin içme suyu probleminin büyük ölçüde giderildiğini, önümüzdeki yıllarda da yol sorununun giderileceğini belirtti.
 
Mehmet Akyürek ise, yollara çok ciddi yatırımların yapıldığını belirterek, yapılan yollara vatandaşların sahip çıkması gerektiğini belirtti.
 
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz da bir konuşma yaparak, daha iyi bir Şanlıurfa için İl Özel İdaresi ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarına dikkat çekti.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, hava koşllarının el veriymi olmasıyla birlikte asfaltlama sezonu başlattıklarını belirterek, Göbeklitepe’deki yol çalışmalarının ise yarın itibariyle tamamlanacağını söyledi.
 
"Bizim İçin Önemli Olan İnsan Hayatıdır”
 
Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’da tescili yapılmayan çok sayıda motosikletin bulunduğunu ve son bir yılda kentte kaçırılmış, plakasız motosiklet sayısının binin üzerinde olduğunu söyledi. Bütün anne babalardan ve vatandaşlardan tescilsiz motosiklet sorununun çözülmesi için yardımcı olunması çağrısında bulunan Vali Güvenç, “Herkes motosikletini tescil ettirsin, gençlerimiz ehliyetini alsın. Şanlıurfa büyüyor ve her geçen gün trafiğe yeni araçlar katılıyor. Ehliyetsiz olan ve plakası olmayan motosikletler uygulama noktalarında trafik polislerimizi gördüklerinde kaçmaktalar. Kaçtığı zaman trafik polisi de bunları takip etmekte ve çok riskli, kazaya açık durumlar ortaya çıkmaktadır. Evvel gün, bu açıklamayı da bu olay üzerine yapıyorum, bir gencimizi böyle bir kaçma sırasında kaybettik. Ona Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Aynı olayda bir polisimiz ağır yaralandı. Askere gitmek üzere olan başka bir gencimizde yaralandı. Buradan bütün sürücülere, bütün kardeşlerime rica ediyorum. Kamuoyundan da duyarlılık bekliyorum. Kimse trafiği görünce kaçmasın, kovalamaca olmasın. Kaçan insan polis tarafından yanlış anlaşılıyor. Bir ucuz cezayla kapatılabilecek bir konu ölümlü kazalarla sonuçlanmaktadır. Polisin yapacağı cezai işlemin hiçbir önemi yok, bizim için önemli olan insan hayatıdır ve herkesi duyarlılığa davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Vali Celalettin Güvenç, ayrıca bugün SBS’ye giren öğrencilere başarılar dileyerek, velilere çocuklarına destek olarak, her şartta yanlarında olduklarını hissettirmeleri çağrısında bulundu.
 
Vali Güvenç, beraberindekilerle birlikte Göbeklitepe yol çalışmalarını başlattıktan sonra Göbeklitepe kalıntılarının bulunduğu bölgede inşa edilen sosyal tesiste de incelemelerde bulundu.
 
Öte yandan Vali Celalettin Güvenç, motosiklet kazasında hayatını kaybeden gencin ailesine beraberindekilerle birlikte taziye ziyaretinde bulunarak, aileye baş sağlığı dileğinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49