Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Okul yerine tarlaya
Naci ÇETİNDAĞ
Türkiye'de 18 Milyon ders başı yaptı fakat ders başı yapmayan mevsimlik işçilerde var.Şanlıurfa'da her yıl olduğu gibi bu yılda okulda olması gereken öğrenciler tarlalarda çalışmak zorunda kalıyor.
Bayram nedeniyle bu okullar geç açıldı. Şanlıurfa'da binlerce öğrenci okul yolunu tutarken tarım işçilerinin çocukları okul yerine yine pamuk tarlasına gitmek zorunda kaldı. Harran ovasında  her yıl olduğu gibi bu yıl da tarlalardaki manzara değişmedi. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlamasına rağmen akranları üniformalarını giyip, çantalarını sırtlayıp okula giderken onlar gün boyu sıcağın altında minik elleriyle pamuk toplayarak ailelerinin bütçesine yardımcı oluyor.
Harran ovasında mevsimlik işçilerin okul çağındaki çocukları ailelerine maddi destek sağlamak için okula gitmek yerine pamuk tarlasında çalışmak zorunda kalıyor. Eyyübiye ilçesi Ulucanlar mahallesinde tarlada çalışan Yasin Çiftçi  6. sınıfa gidiyor okulun başlamasına rağmen çalışmak zorunda olduğunu belirterek, “Hem aileme katkı sağlamak için çalışıyorum, hem de okul harçlıklarımı çıkarıyorum. Arkadaşlarımla birlikte okulun ilk günü okula gitmek isterdim ama çalışmak zorundayım. Bir aylın bir işimiz kaldı ondan sonra bende arkadaşlarım gibi okuluma gideceğim’ ’dedi.
4 kardeşiyle birlikte pamuk toplayan 7'inci sınıf öğrencisi Sibel Çiftçi, doktor olma hayali kurduğunu belirterek, "Doktor olmak istiyorum ve bunun için okumam şart. Biz de okula zamanında gitmek istiyoruz, ama maddi durumumuz iyi değil. Pamuk tarlasında hasat bittikten sonra okul ihtiyaçlarını karşılayarak ders başını ancak 2 ay sonra yapacağız. Bizler her yıl okullar kapanmadan 2 ay önce okuldan ayrılıp açıldığı zamanda 2 ay sonra okula başlıyoruz. Bu yüzden derslerimizden çok geri kalıyoruz" diye konuştu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49