Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Okul Öğrencilerine Trafik Eğitimi
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere  trafik konulu seminer verildi.
 
Şanlıurfa Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleşen seminerde 40 ilk ve orta okuldan 250 öğrenci ve yöneticiye, 'Trafik Güvenliği ve Okul Geçit Görevlisi' eğitimi verildi.
 
Seminerde konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Dr. Yavuz Özbaran, "Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 20'si yaya kazalarında meydana gelmektedir ve yüzde 22 kazaların yüzde 14'nü de çocuklarımız oluşturmaktadır. Maalesef yılda 10 bin üzerinde çocuğumuz hayatını kaybetmektedir. Bu çok kötü bir durumdur. Özellikle okul çıkışındaki çocuklarımız kazalara neden oluyor. Özellikle okul çıkışında çocuklarımız ağır davrandıkları için kazalara yol açmaktadır. Bunun içinde Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından okul geçit görevlileri formülü ortaya çıkardılar. Bu geçit görevlileri trafik memurları gibi sahada okul giriş çıkışlarında öğrencilerimiz için araçları durdurup rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlayacaklar. Ayrıca trafik memurları gibi ceza kesme işlemlerini de yapabileceklerdir. Kurallara uymayan sürücülere ceza kesebileceklerdir" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49