Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Öğretmenlerden Şiirli Bir Akşam
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluğu tarafından düzenlenen ve yönetmenliğini Eğitimci Yazar Mustafa Gümüş’ün yaptığı "Bir Şiirdir Yaşamak" dramatize Şiir Dinletisi Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Dramatize şiir dinletisine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Bahçıvan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Çevik, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve şiire gönül vermiş Şanlıurfalılar katıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda organize edilen programda Nazım Hikmet, Cahit Sıtkı Tarancı, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Süreyya, Sezai Karakoç, Atilla İlhan ve Mevlana Celalettin Rumi gibi bir çok ünlü şairler tarafından yazılan şiirleri Yasin Yaşuk, Negehan Erkmen, Derya Güven, Seyhan Kılıç, Demet Şahan, Fatma Uyduran,  Elvan Gökçen Yılmaz, Mesut Nadas, Ayşe Özmodanlı, Mutlu Koçak, Ahmet Çınar, Yadıgar Tütkü, Kamber Coşkun, Fikret Cantürk ve Füsun Badem isimli öğretmenler tarafından okundu.
Program sonunda birbirinden güzel şiirleri okuyan öğretmenleri dinleyen misafirler dakikalarca ayakta alkışladı. Sahneye çıkarak öğretmenleri tek tek tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptığı konuşmada öğretmenlerin değerinin hiç bir şey ile ölçülemeyeceğini kaydetti. Hazreti Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü hatırlatan İlci, "Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır" dedi.
"Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir" diyen İlci, "Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde emek harcayarak; titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları öğreten öğretmenlerimizdir. Bu gece de ruhumuza hitap ederek birbirinden güzel mısraları seslendirirken ruhumuzu duygusal mecraya çektiler. Ağızlarına sağlık. Ben bu programda emeği geçen başta Halk Eğitim merkezimizin Müdürü Tamer Çevik’e Yönetmenimiz Mustafa Gümüş’e ve bir birinden güzel şiirleri bizlere sunan öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarım. 24 Ocakta başlayacak olan yarıyıl tatili nedeniyle tüm öğretmenlerimize sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49