Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Öğrencilik özlemini giderdi
Şanlıurfa’da memur  emeklisi 57 yaşındaki Hac Mehmet Çiçek küçükken hayalinde kurup’ta olmadığı mimarlığı emekli olduktan sonra gerçekleştirdi. ytong briketle maket yaparken duygulanan Çiçek hoyrat okuyarak içindeki özlemini, hayalini gerçekleştiriyor.

Şanlıurfa’da öğrenciyken taş mimarisinin hep hayalini kurun maddi durumlarının iyi olmadığından istediği mimarlığı okuyamayanın açısını yaşayan memur emeklisi 57 yaşındaki Hac Mehmet Çiçek hayatı hac’a gittikten sonra değişti. Mehmet Çiçek emekli olduktan sonra hac vazifesini yerine getirmek için Medine’ye giden Çiçek Medine münevverde bulunan caminden çok etkilenir çocukluğunda kalan mimarlık özlemini Hac vazifesini yerine getirdikten sonra Şanlıurfa Özdiker Halep çarşısında kiraladığı bir dükkan’da hep hayalini kurup ta yapamadığı mimarlığı ytong briketleri yontarak Medine Münevverde gördüğü caminin maket yapımıyla mimarlık işine başladı. Hac Mehmet Çiçek taşlarla maket yaparken o güzel sesiyle de hoyratlar okuyor.  

Emekli 57 yaşındaki Hac Mehmet Çiçek” Benim Babam küçük bir devlet memuruydu maliyede çalışıyordu, ben küçüklüğümden beri, öğrencilik hayatımdan bu yana mimar olmak istemiştim fakat okuyamadım, imkanlarım olmadı Askere gidip geldikten sonra dedaş kurumunda çalıştım emekli oldum Emekli olduktan sonra boş durmamak için içimdeki özlemimi içimdeki hayalimi, içimdeki hasretimi gidermek için kalktım bu yola baş vurdum elimdeki maketleri yapmaya çalıştım benim yaptığım bu taşların madeni köpük taşı dediğimiz ytong firketle yapılıyor ytong briketleri büyük ölçülerde alıp yaptığım ölçülere göre milim milim kesiyorum  parça parça kesiyorum ölçüsüne göre yaptığım maketine göre çalışmamı yapıyorum ben bu taş oymacığı üstüne yapılabilecek her şeyi yapmaya çalışıyorum şuanda Hac görevim yapmak için gittiğim Medine’yi münevverde  görmüş olduğum camii’yi yapıyorum, ben sırasıyla Hz. Eyyüp peygamber’in çile çektiği mağara, Balıklıgöl, dergah gibi maketleri yapacağım  bu taşları yaparken çalışırken bir Urfalı olarak cenaba Allah’ın bize vermiş olduğu sese dayanarak içimizden gelen birer hoyratta çekiyorum. 

Ben daha yeni yapmaya başladım birkaç tane yaptıktan sonra sergilemeyi düşünüyorum  tabiî ki benim elimden tutun olursa yardımcı olunursa bu işi büyütüp atölye’ye çevirmeyi düşünüyorum”dedi.(Mustafa Bayar)

 


sanlıurfa taş ustasından muhteşem ses paylaşan: WWW-URFAHABER24-COM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49