Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Öğrencilerinin Hayatını Değiştiren Öğretmenler
Mustafa Bayar
Türkiye’deki on binlerce fedakar öğretmenden sadece birkaçı... Dokundukları öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, farklılıklar ortaya koyan bu yıldız öğretmenlerin hikayeleri birçok kişiye örnek olacak nitelikte, Ulucanlar İlköğretim okulun Türkçe öğretmeni Ali Özsoy bir öğrencinin hayalini gerçekleştirdi.
Eyyübiye Okuyor projesi kapsamında Ulucanlar ilköğretim okulu Türkçe öğretmeni Ali Özsoy sınıfta Veteriner olmak isteyen 2. Sınıf örgencisi Fatma'nın bir gün sınıfta hayvanlar alemiyle ilgili bir kitap okurken hayale dalar ve kendini hayvanat bahçesinde bulunduğu kısa filmini çekti.
Ulucanlar ilkokulu Eyyübiye okuyor projesi kapsamındaki etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Projeye gereken önemi fazlasıyla veren okul bu kez de kısa film çekti. Türkçe öğretmeni Ali Özsoy 2. Sınıf örgencisi Fatma'nın veterinerlik hayalini gerçeklendirdi. Özsoy, film icabı Fatma Çetindağ sınıfta hayvanlar ile ilgili kitap okurken kendini hayvanat bahçesinde bulur. Türkçe öğretmeni sınıftaki çekimlerin ardından öğrenciyi Babası Cemil Çetindağ ile birlikte Gaziantep hayvanat bahçesine götürerek çekimleri hayvanlarla öğrencinin analizi yaparak kısa filmini tamamladı.
Çocukların okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla yapılan etkinlikler büyük önem taşıdığını belirten Türkçe öğretmeni Ali Özsoy, "Eyyübiye okuyor projesi kapsamında öğrenciler ve aileleriyle güzel bir diyalog kuruldu. Güzel etkinlikler düzenlendi, etkinlik kapsamında bir öğrencimizin veteriner olma hayalini kısa film ile gerçekleştirdik. Öğrencimiz sınıfta kitap okurken kendini hayvanat bahçesinde buluyor ve hayvanlarla dokunacak kadar yakın oluyor, bizde öğrencimizin o hayalini kısa filmi ile tamamladık"dedi.
Eyyübiye Okuyor Projesi İle Öğrencilerin Kitap Okuma Alışkanlığı Yükseldi
Eyyübiye Okuyor projesi ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanmalarına yardımcı olmak ve toplumsal duyarlılık oluşturmayı amaçlayan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kısa sürede binlerce çocuğa ve veliye ulaştı. “Eyyübiye Okuyor” projesi öğrencilerin kendini ifade etme, iletişim ve sosyal beceri gelişimlerini destekleme ve kitap okuma etkinliğinin eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğu farkındalığını oluşturma hedefiyle yola çıkmıştır.
Proje Aralık 2017 tarihi itibari ile Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 218 okulda 100 bin öğrenci ile Türkiye’nin En Büyük Kitap Okuma Projesi olarak uygulanırken, 100 bin Çocuk 100 Bin Kitap hedefi ile yola çıkılan proje kısa süre zarfında onlarca bağışçı ve 42.100 kitaba ulaşmıştır.
Projenin en temel etkinliği tüm okullarda her gün Okuma saatleri yapılması, okuma saatlerine Okul Yöneticileri ve yardımcı personellerinin katılması, dönemde en az bir gün velilerin de katılım sağlaması oluşturmaktadır. Toplumsal duyarlılığı arttırmak adına haftanın bir günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici ve personelleri kitap okuma saati yapmaktadır. Projede Yazarlık Atölyeleri, Kendi Hikayeni Yaz ve Sesli Hikaye gibi çeşitli etkinlikler de yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49