Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Öğrencilere yangın tatbikatı
Şanlıurfa’da bir okulda yapılan yangın tatbikatı, öğrencilere heyecanlı anlar yaşattı.
Okul yönetimi ve Şanlıurfa Belediyesi itfaiye müdürlüğü işbirliğiyle Şanlıurfa Anadolu Kız Meslek Lisesinde olası yangına karşı yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata okul müdürü, öğretmenleri ve öğrenciler yanı sıra birçok itfaiye personeli katıldı. Okul öğrencilerinin heyecan dolu anlar yaşadığı tatbikatta olası yangınlara müdahale şekli anlatıldı. Okul bahçesinde yapılan tatbikata öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, bu tatbikatların tüm okullarda yapılacağı belirtildi. Okul bahçesinde yakılan bir ateşe sembolik olarak müdahale eden itfaiye ekipleri müdahale şeklini öğrencilere anlatırken, yangın anında yangın söndürme tüpünü kullanma ve olaya müdahale etme şekli öğretildi.
Yapılan tatbikat sonrası açıklama yapan itfaiye ekipleri, yangın tatbikatını tüm okullarda uygulayacaklarını söyleyerek, “olası yangınlarda öğrencilerin nasıl davranması gerektiğini öğretmek amacıyla Şanlıurfa’da böyle bir proje uygulaması başlattık. İlk olarak burada başladık, bu tatbikatın bütün okullarda uygulanmasını sağlayacağız. Bu şekilde öğrenciler yangına müdahale etme şeklini öğreniyor, nasıl davranacaklarını ve en önemlisi hayatını nasıl kurtaracağını öğreniyor” ifadelerini kullandı.
Okul müdürü Fuat Kocakaplan da yaptığı açıklamada, yapılan tatbikatın çok faydalı olduğunu ve bu tatbikatların devam etmesi gerektiğine değinerek, “bu proje gerçekten çok önemli ve devam etmesi gereken bir proje. Yangın anından nasıl davranacağını bilmeyenler var, bu tatbikatlar sayesinde insanlar bilinçlendirilirse, yangınlar en az hasarla sona erer. Bugün okulumuzda yapılan bu tatbikat hem bize hem öğrencilere çok faydalı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Okul öğrencileri de tatbikatın faydalı olduğunu söyleyerek, çok şey öğrendiklerini dile getirdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49