Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor bayram sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Öğrencilerde karne heyecanı
Yarıyıl tatiline kısa bir süre kala, öğrencilerde karne ve tatil programı heyecanı başlarken, uzmanlar, öğrencilerin yarıyıl tatilini iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Yarıyıl tatilinin öğrenciler için büyük avantaj olduğunu söyleyen uzmanlar, öğrencilerin bu süre içerisinde zayıf derslerini telafi etmesi gerektiğini söyledi.
 
Yarıyıl tatilinin yaklaşması üzerine öğrencilerde karne heyecanı başlarken, tatili nasıl geçirecekleri konusunda da düşünmeye başladı.
 
2013-2014 eğitim öğretim yılının yaklaşması üzerine heyecanlanmaya başlayan öğrenciler, karne heyecanını yaşamaya başladı. notlarını merak eden öğrenciler, karnelerinin aileleri tarafından nasıl karşılanacağı merakı içerisine girerken, notlarından emin olan öğrenciler ise, notlarını merak etmediklerini ve başarılı olacaklarından emin olduklarını söyledi. Yarıyıl tatili heyecanı Şanlıurfa’da öğrenciler arasında yaşanırken, öğretmenler de öğrencilerin yarıyıl tatilinde derslerine daha çok çalışmaları gerektiğini söyleyerek, zamanlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Öğrencilerin zayıf derslerinin telafisini yapmak için yarıyıl tatilinin iyi bir avantaj olduğunu söyleyen psikoloji bölümü öğretmeni Metin Doğru, öğrencilerin tatili sadece boş vakit olarak değerlendirmemeleri gerektiğine dikkat çekerek, “2013-2014 sezonunun ilk yarısının sonuna yaklaştık, öğrenciler tatile girecek. Sonuçta 5 aylık bir süreçten geçti öğrenciler ve bu zaman içerisinde çok yoruldular. Tatilin ilk günlerinde tatil yapsınlar, kendilerine zaman ayırsınlar fakat ders çalışmayı da ihmal etmesinler. Yarıyıl tatili, zayıf dersleri telefi etmek için iyi bir fırsat, öğrencilerin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
 
Her öğrencinin tatil planın farklı olduğunu söyleyen Doğru, tatilin mutlaka bir plan dahilinde olması gerektiğini söyledi. Tatilin programlı yapıldığı takdirde daha verimli olacağına inandıklarını söyleyen Doğru, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencileri bu zamanı çok iyi kullanmaları gerektiğini söyledi. Tatilin sadece gezmek anlamına gelmediğine dikkat çeken Doğru, “genel anlamda tatil denince öğrencilerin aklına top oynamak, boş yere vakit geçirmek geliyor ancak, öğrencilerimizin bilinçlenmesi lazım. Çoğu öğrenci de tatilini bilgisayar ve televizyon başında geçiriyor, bu oldukça yanlış bir harekettir. Bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmek, dinlenmekten çok yorgunluk verir” dedi.
 
Okullardaki rehber öğretmenlerin bu anlamda öğrencilere destek olması gerektiğine de vurgu yapan Doğru, rehber öğretmenlerin, öğrenciler üzerinde en büyük etken olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48