Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler triatlon yarışmasına katıldı

25. yıl etkinlikleri kapsamında Osmanbey Yerleşkesinde birincisi düzenlenen triatlon yarışmasına, yarışmacı olarak 17 sporcu katıldı.

Üç kategoride yapılan yarışmanın sonunda dereceye girenlere ödüller verildi.

Triatlon yarışması ile ilgili olarak bilgi veren Yarışma koordinatörü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Arıkan; “Gölette küçük bir parkurda yüzerek başlayan yarışma, hemen akabinde bisiklete binerek, göletin etrafında bir turla devam etti. Yarışma göletin etrafında yapılan koşu ile tamamlandı. Normal triatlon yarışmalarında katedilen mesafeden daha kısa bir parkurda yarışma yaptık. Triatlon yarışmalarının ön izlemelerini bugün gerçekleştirmiş olduk. Bu yarışmamız aslında bir gösteri amaçlıydı. İnşallah bundan sonrakini daha detaylı olarak spor kulübümüzü kurarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Sonraki yarışmalara ve bu tür etkinliklere diğer bölümlerden öğrencilerimizin de katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TRİATLON NEDİR, NASIL YAPILIR?

Triatlon aslında kişisel bir spordur. Sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir branştır.

Triatlon sporu bir felsefik spordur. Azimle çalışan gereklerini yerine getiren herkes bir diğerini geçer mutlak birincilik ikincilik üçüncülük çok uzun süreli yoktur.

Özetle, Triatlon ufak ufak çakıl taşlarını sabırla bir araya getirmek sonunda yıllara yayılan, yıkılmayan, devrilmeyen bir piramit yapmaktır. Ancak artık dünya yeni sporlar ve yeni heyecanlar peşinde olduğu için Uluslararası Olimpiyat Komitesi de hareketli sporlarla oyunları başlatma karar almış ve Sydney Olimpiyatlarını Tiratlonla başlatmıştır. Bugün Avrupa Kıtası’nda, Futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip olan spor Triatlon’dur. Daha Önce Bisiklet Federasyonuna bağlı bulunan Triatlon, ayrı bir Federasyon olarak faaliyete başlamıştır.

TRİATLONUN GENEL KURALLARI

Triatlon üç farklı spor branşının, zaman ayırımı olmaksızın ard arda yapılması ile oluşan yeni bir spor branşıdır. Fiziksel özellikleri sebebi ile kendisine en yakın branş olarak gösterilen Atletizm’den bir hayli farklıdır. Çünkü Atletizm gibi sporun atalarından sayılan Yüzme gibi bir ana branşı ve teknik bir malzemenin kullanılmasını gerektiren bisiklet branşını da içermektedir. Bir diğer fark da Triatlon’nun bu sporların aksine çıkıştan bitime kadar süren bir spor olmasıdır. Triatlon’un Olimpiyat Oyunlarında kabul gördüğü branşlar sırasıyla, Yüzme-Bisiklet-Koşudur. Bunun yanında, Triatlon organize edildiği yerin özelliklerine uygun olarak değişiklikler gösterebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48