Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler için sağlık tehdidi
Sanayi atıklarının atıldığı ve çöplerin döküldüğü derenin, okulun yanı başında bulunması öğrenciler açısından tehlike oluşturuyor.
 
Şanlıurfa’da cavsak deresinden pis suların akıtılması sonucu etrafta pis kokular yayılırken, derenin bir okulun yanı başından geçmesi okulda okuyan öğrenciler için tehdit oluşturuyor. GAP Arena stadyumu karşısında bulunan Şanlıurfa TOBB fen lisesinin yanı başından geçen derenin temizlenmesi istenirken, özellikle sıcak günlerde hastalık bulaşıcı sineklerin çoğaldığı belirtildi. Cavsak deresinin devamının okula yakın olması üzerine temizlenmesi istenirken, öğrenciler açısından tehdit oluşturan bu durumun engellenmesi istendi. Derenin temizlemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, öğrencilerin yanı sıra çevreden geçen vatandaşların da hayatını tehdit ettiğini söyledi. Hakan Aktaş, sanayi atıklarının atıldığı derenin hastalık yuvası olduğunu söyleyerek, “yani kentin ortasından geçen bir dere var ve bu dere pislik saçıyor. Etrafta oturan veya iş yapan esnafların yanı sıra ve en önemlisi okul öğrencileri tehdit altında. Bu derenin okula yakın olması, öğrencilerde hastalığın artmasına neden oluyor. Şimdi belki fazla bir sorun görünmüyor ama ileriki zamanlarda bunun etkisi ortaya çıkar. Daha fazla sorun olmadan bu derenin temizlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Derenin bir diğer kısmı da aynı şekilde çöpler içinde olurken, kent merkezinden geçen kısmının üstünün kapanması istendi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49