Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler hünerlerini sergiledi
 Bu yıl ilki düzenlenen Şanlıurfa 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın açılışı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleşti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Topçu Meydanında organize edilen fuarın açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; sanayisi gelişmekte olan Şanlıurfa’nın teknik ve meslek liselerinden mezun olacak ara elamanlara fazlasıyla ihtiyaç duyacağını belirtti. Konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük: “Bu ilde teknik ve mesleki eğitim almış maharetli öğrenciler asla ve asla işsiz kalmayacak. Üniversite mezunlarından çok daha avantajlı olacaklar çünkü şu anda bile fabrikalar mesleki eğitimin gerekli olduğu alanlarda elemana ihtiyaç duyuyorlar. Bu yüzden bu okullar bizim için çok kıymetli, Şanlıurfa sanayisini harekete geçirecek ve onu yükseltecek olan bu okullarımızdır” ifadelerine yer verdi. Düzenlenen fuarın öğrencilerin gayretini ve azmini arttıracağına inandığını sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük; fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılışa katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise gençlere tavsiyelerde bulunarak: “Meslek deyip geçmeyin, kendinizi geliştirin, kendinize güvenin. Bir insan hem fen hem de ruh olarak geliştiği zaman manevi olarak da donanıma kavuştuğu zaman insanlığa ve memleketine faydalı işler gerçekleştirecektir” dedi.
Şanlıurfa 1. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda yer alan okul ve eğitim kurumlarının stantları gezildi. Öğrencilerse yaptıkları çalışmaları stantları gezen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve beraberindekilere anlatarak teknik bilgiler verdiler.
Stantları gezisi sırasında Vali İzzettin Küçük; sağlık meslek lisesinin açtığı stantta tansiyonunu ölçtürmeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48