Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler açılışında sıcaktan etkilendi
Şanlıurfa'da 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Hacı Eyyüp Koç İlkokulda düzenlenen törenle başladı. Şanlıurfa'da  608 bin öğrenci ile ilk derz zili çaldı. Tören sıcak hava damga vurdu. Protokol üyelerin geç gelmesiyle öğrenciler sıcak havadan etkiledi.
Şanlıurfa'da 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Hacı Eyyüp Koç İlkokulda düzenlenen törenle başladı. Şanlıurfa'da  608 bin öğrenci bugün ders başı yaptı. Uzatılan yaz tatilinden sonra ilk ders zili bu sabah çaldı. Tören bir saat geç başlayınca sıcakta bekleyen öğrenciler Vali yardımcısı Oğuz Şenlik'in talimatıyla içeri alındı.
Haliliye ilçesi  Hacı Eyyüp Koç ilkokulunda düzenlene törene Milli Eğitim Bakanı Müsteşar yardımcısı Muhterem  Kurt, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ilçe belediye başkan yarımcıları, şube müdürleri, bürokratlar ile öğrenci ve velileri katıldı.
Tören saygı duruşu ve istiklal marşı başladı, öğrencilerin günün önemi belirten konuşmaları yapıldı.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılına ilimizde büyük bir gurur ve mutlulukla başlıyoruz. Bir önceki yıldan daha iyi şartlarla okullarımızı açıyoruz, okul ve derslik sayılarımız artı, bu konuda bizler yardımcı olan başta hükümetiz olmak üzere herkes teşekkür ediyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Müsteşar yardımcısı Muhterem  Kurt, Yoğun trafik nedeniyle geç geldiğini belirten Kurt, "Şanlıurfa çok gelişmişi trafik yoğun olmuş bizde yoğun trafik nedeniyle geç kaldık sizleri sıcakta beklettiğim için özür dilerim, ben 20 yıl önce burada iki yıl öğretmenlik yaptım şimdi müsteşar olarak geldim Şanlıurfa çok değişmiş  2002'de 296 bin öğürenci varken bugün itibarıyla 608 bin öğrenci var.İki kat artmış o zaman derslik sayısı 4200 iken şuanda ise 16 bin derslik sayısı 4 kar artı. Geçen yıl 220 okulun açılışı yapılmış bu yıl ise 78 okulumuzu hizmete açacağız bu yıl Urfa'ya 4 bin 681 kişi öğretmen atandı Türkiye'de en çok Urfa'ya atama yapıldı" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49