Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Öğrenci Ve Velilerin Taşıma Sistemin Kaldırılmasına Tepki Gösteri
Haliliye ilçesinde bulunan 90 haneli Akpınar mahallesinde eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci taşımalı sistem ile Yeşil Urfa ilk öğretim okuluna gidiyordu. Milli Eğitim müdürlüğü Karşıyak mahallesinde açılan yeni okul ile birlikte Akpınar mahallesinde taşımalı eğitim gören öğrencilerin servis araçlarını iptal etti. Yolun uzak ve tehlikeli olduğundan öğrenci ve veliler servis araçlarının iptal edilmesini protesto etti.
Bir çoğu mevsimlik işçi olan mahallede öğrenci ve veliler ya okul yapılsın mahallemizde yada taşımalı sistem tekrar getirsin tepkisini yaparak seslerini yetkilere duyurmaya çalıştı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akpınar mahalle sakinlerinden Ali Ay, "Haliliye ilçesi Akpınar Mahallesinde yaklaşık 150 ile 200 arasında öğrencisi bulmaktadır. Mahallemizde okulumuz olmadığı için yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşil Urfa ilk öğretim okuluna öğrencilerimiz taşımalı sistem ile okula gidip gelmekteydi. Karşıyaka Mahallesinde yeni okul yapıldıktan sonra Milli eğitim müdürlüğü öğrencilerimizi taşıyan servislerin 2019-2020 yılında taşıma sitemini iptal etmiştir.
Milli eğitim müdürlüğünün, Şanlıurfa Büyükşehir belediyesine göndermiş olduğu dilekçede belediyeden öğrencilerin geçişleri için üstgeçit ve kaldırım yapılamasını talep etmiştir. Bu kadar uzun mesafede böyle bir şeyin olması mümkün değildir.
Mahalle sakinleri ile bu konuda hiç kimseye danışmadan yapılmış bir karar. Yaş ortalaması küçük olan öğrencilerimizin son derece tehlikeli olan DSİ sulama kanaların olduğu ve E-90 Mardin karayolu üzerinden yürüyerek okula gitmesini uygun görmüştür. Böyle bir uygulama yaşadığımız Türkiye’sine yakışmıyor olsa da eğitim kalitesi açışında verimlilik kazandırmaz aksine başta öğrencilerimiz olmak üzere velililerimizi maddi, manevi, psikolojik ve sosyolojik olarak olumsuz etkiler eğitim kalitesinin düşmesine neden olur. Mahallemizde bulanan velilerimizin çoğunluğu tarım işçisi ve gelirleri asgari ücretin altında özel servis tutma imkânları bulunmamakta olup zorluk içinde çocuklarını okula göndermektedir. Yapılan bu yanlış uygulamadan sonra yaklaşık sayıları 200 yakın olan öğrencileri birçoğunun yaşı küçük nasıl bu tehlikeli yolda okula gidip gelecekler? Sayın yetilere soruyoruz?
Okula giden öğrencilerimiz olumsuz etkilenecek, Velililerimiz yolun tehlikeli olması ve yürüme mesafesinden çok uzak olması, belediye otobüsü güzergâhında uzak olduğu için başta kız çocukları olmak üzere tüm çocuklarını okula göndermeme kararı almışlar. Oluşabilecek en ufak bir olumsuzluğun tek sorumlusu bu uygulamayı yürürlüğe koyan yetkililerdir. Şanlıurfa’da Okulu olmayan tek Mahalle Akpınar Mahallesidir.
Mahallemizde okul olmadığını ve öğrencilerimizi mağdur olduğunu eğitim seviyelerinin düşük olduğunu bundan dolayı bazı kız çocuklarının okula gitmediğini yazılı ve sözlü olarak iletmemize rağmen hiçbir sonuç almamış bulunmaktayız.
Mahallemizde okul sorunu çözülürse hem öğrencilerimiz hem velilerimizi mağduriyet çözülmüş olacaktır. Yapılan bu yanlış kararın düzeltilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Devlet mahallemizde okul yaptığı takdirde bizde maddi bağışta bulunacağız"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49