Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Öğrenci aileleri tedirgin
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan Vatan ortaokulunda eğitim gören çocukların aileleri çocukların geç saatlerde dağılmasından ve karınlıkta eve gitmesinden dert yandı. Veliler, elektriklerin kesilmesi halinde karanlıkta çocukların evin yolunu bulamayacağını belirterek, durumun düzeltilmesini istedi.
Haliliye ilçesi Vatan Ortaokulunda öğrencilerin karanlıkta okuldan çıkmaları öğrenci velilerini fazlası ile üzüyor.
Vatan ortaokulunda okuyan öğrenciler, sabahları erken saatlerinde okullarına giderek, 06.20’de derslere başlıyorlar. 6 ders yapan sabahçı öğrenciler 12.10’de okuldan çıkıyor. Öğleden sonra okula gelen öğrenciler ise ilk derse 12.20’da başlayarak 6 ders yapıyorlar. Akşam ezanından sonra karanlıkta okuldan saat: 18.00’de ayrılmak zorunda kalan öğrencileri birçok öğrenci velisi okula gelerek evlerine götürürken, diğer öğrencilerin ise evlerine korkarak gittikleri görüldü.
Öğleden sonra okula giden öğrencilerin velileri, çocuklarının okuldan geç çıkmasına tepki göstererek, “Çocuklarımızın akşam ezanından sonra karanlıkta evlerine gitmeleri bizleri fazlasıyla üzüyor” dedi. Veliler dersler arasındaki 10’ar dakikalık teneffüs sürelerinin 5 dakikaya indirilmesini ve çocuklarının gündüz gözü ile evlerine gitmelerini istediklerini açıkladılar, bazı Bayanlar ise eve küçük çocukların olduğunu belirterek çok zor şartlar altında çocukları beklemek zorunda olduklarının belirten Veliler, buralarda elektrik kesintisi olursa çocuklar nasıl evin yolunu bulacak yetkililer bunda bir çözün bulsun” diyerek duruma tepki gösterdi.
Öğrenci velisi Ramazan Sepirler,"Benim kızım burada okuyor ben bu saatte dükkanım kapatıp geliyorum kızımım almak için bu saatte okul mu olur çıkış saati çok geç oluyor bunu bir saat öne alsalar iyi olur biz korkuyoruz bizim çocuğumuzu birisimi götürecek diye korkumuzdan iş yerini kapatıp gelip burada bekliyoruz" dedi.
Ayhan Çal,"iyi akşamlar mı iyi geceleri mi diyelim saat 18:30’a yakın çocuklar eve geliyor. Elektrikler olmazsa çocuklar evi bulamayacak. Biz veli olarak gelip burada bekliyoruz hepimiz şikayetçiyiz. Bu saatte okul mu dağılır çocukları ve biz eziyet çekiyoruz servisler diğer okuldan çocukları alıyorlar son okul burası olduğu için servisin içindeki bütün çocuklar beklemek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.
Bir başka öğrenci velisi Yaşar Çiftçi ise, "Çocuklar 18:00’da dağılıyor biz şikayetçiyiz çocuklar geç kalıyor bunun düzelmesini istiyoruz ilgili yerler buna çözüm bulsu” dedi. (Mustafa Bayar) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49