Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Oğlu Terk Edip Gitti… Torunların Geçimini Çöpten Çıkarıyor
Şanlıurfa'da eşi ve torunlarıyla bir evde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın, 5 torunu, için çöpten topladığı bayat ekmek ve plastikleri satarak geçinmeye çalışıyor.
Haliliye İlçesinde 64 yaşlarında olan F.K. adlı yaşlı bir kadın çöplerden plastik, kağıt ve atıl ekmek toplayarak karnını doyurmaya çalışıyor. Kentin yoğun bölgelerinde sabah erkeni ortaya çıkan yaşlı kadın çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kuru ekmekleri ve çöplerdeki plastikleri toplayarak geçinmeye çalışıyor. İlerleyen yaşına rağmen sokak sokak gezip çöpten ekmek ve plastik toplayan yaşlı kadın görenlerin şaşkın bakışlarıyla karşılaşıyor.
64 yaşındaki F.K , Borç yüzünden çocukların bırakıp kaçan oğlunun, çocuklarına bakabilmek için sokaklarda kağıt, plastik ve bayat ekmek toplamaya başladı. Yaşlı Kadın 5 toruna bakabilmek için 3 yıldır her gün Haliliye ilçesindeki sokaklarında sabah 05.00'ten akşam 22.00'ye kadar kağıt, ekmek ve atık toplayıp onları satarak para kazanmaya çalıştı. Atıklardan topladığı paralarla torunlarına ve yaşlı kocasını bakıyor.
F.K. Yaşlı kadın," Daha önce durumumuz çok iyiydi, Benim iki oğlu daha önce trafik kazasında hayatını kaybetti. Bir oğlum ise yüklü bir borç bırakarak kaçtı, şimdi, yaşlı eşim ve 5 torunuma ben bakıyorum oğlumun kumar Borcu yüzünden evimiz ve bütün paramız gitti, eşim yaşlılık maaşı alıyor, benim yaşım daha dolmadığından alamıyorum, her 5 torunum içim çöpleri geziyorum topladığım, plastikler, kağıt ve bayat ekmekleri satarak geçinmeye çalışıyoruz"dedi.
Yaşlı kadının durumunun içler acısı olduğunu söyleyen çevre esnafı, “Her gün buraya gelip çöpleri karıştırıyor. Biz de esnaf olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaşlıların bu şekilde yaşaması kültürümüze aykırı bir durumdur. Biz bu durumdan dolayı üzülüyoruz ancak elimizden gelen de az çok yardım etmektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49