Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Ödemeler artık doğrudan verilecek
 Anaç koyun keçi desteği ödemeleri, artık doğrudan yetiştiricilerimizin hesaplarına ödenmektedir
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, anaç koyun keçi desteği ödemelerine ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı:
“2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 30-31 Mayıs tarihlerinde 77 ilde 196 bin 252 yetiştiricimize 481 milyon TL anaç koyun keçi desteği ödemesi gerçekleştirildi.
Bu ödemelerin binde 1’i il birliklerinin, binde 1’i de merkez birliğinin hesabına yatırıldı. Kalan kısmı yetiştiricilerimizin hesaplarına yatırıldı.
Bu ödemeler önceki dönemde birliklerin hesabına aktarılıp, kesintiler yapıldıktan sonra kalan kısım birlikler tarafından yetiştiricilerin hesabına aktarılmaktaydı. Fakat son ödemelerle, desteklemeler artık doğrudan yetiştiricilerin hesaplarına aktarılmış oldu.
Hesaplarına aktarılan bu destek ödemeleri, yetiştiricilerimizin hakkıdır. Birliklerin hesabına ise mevzuatta belirtilen binde 2 tutarındaki pay (960 bin TL) yatırıldı.
Bu yeni uygulamadaki amacımız, bu işi meslek haline getirmiş yöneticileri değil, üretimi ve üreticiyi desteklemektir. Bundan sonra yetiştiricilerimiz, ne kadar destekleme aldığını hesabında görecektir. Yetiştiricilerimizin birliklere herhangi bir ilave ödeme yapmalarına gerek yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48