Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

Novada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına tam destek
Turkmall tarafından Şanlıurfa’da hayata geçen Novada Park Şanlıurfa, toplam 35.300 metrekare sosyal alanıyla, 11 Nisan Şehir Parkı ile birleşen mükemmel uyumu içinde yaşam ve eğlenceyi şehrin doğası ile bir araya getiriyor. Novada Park, ulusal ve uluslararası pek çok markaya ev sahipliği yaparak, park alanları, macera parkurları ve eğlence alanları ileçocuklar, gençler ve aileler için Şanlıurfa'nın yeni sosyal yaşam merkezi ve buluşma noktası olarak öne çıkıyor.
Novada zincirleri ile Anadolu’nun sosyal yaşamına renk katan projeler geliştirerek, bugüne kadar yaklaşık bin mağazada 20 bin kişiye istihdam imkanı oluşturan Turkmall desteğiyle, Novada Park Şanlıurfa da bölge ekonomisine katkı sağlıyor.
Sunulan olanaklar ile ticari girişimde bulunmak isteyen yerel halk için uygun ve doğru bir ortam oluşturan Novada Park, eğlence alanları ve perakende zincirleriyle birlikte Şanlıurfa halkı için de 1.000 kişilik istihdam ortamı da oluşturuyor. Novada Park Şanlıurfa’nın bölgeye olan ekonomik katkısı, Balıklıgöl ve Göbeklitepe gibi şehrin turistik ve kültürel noktalarına olan yakınlığı ile doğru orantılı artıyor.  
Şanlıurfa’nın yeni buluşma merkezi
Geniş sosyal alan olanakları ile aktif bir kamusal mekânkompleksi olarak tasarlanan Novada Park Şanlıurfa; canlı, çekici, doğal ve prestijli bir kent parkı olarak şehrin sosyal ve kültürel yaşamına renk getiriyor. Binlerce bitki, çiçek ve ağacın bulunduğu park bölgesi içerisinde çeşitli tema park alanları, oyun ve eğlence alanları, dini tesis ile otopark alanlarına yer veren proje ile Şanlıurfa halkının ve ziyaretçilerin sosyal ve kültürel yaşamıyla bütünleşiyor. Türkiye’de daha önce yapılmamış bir konseptle Turkmall tarafından yeniden düzenlenen park etrafında; mağazalar, restoranlar ve kafeler oluşturulurken, eğlence ve oyun alanlarının yanı sıra kültür-sanat etkinlikleri de şehir hayatına renk katacak.


Doğanın içinde bir yaşam merkezi
Bulunduğu bölge ve şehrin coğrafi konuma ve hedef kitlesinin beklentilerine yaşam alışkanlıklarına göre tasarlanan Novada Park Şanlıurfa, bina cephelerinde ve kolonlarında kullanılan şehrin özel Urfa taşı ve zemin alanlarına döşenmiş seramik ve doğal taş detaylarıyla dikkat çekiyor. Projenin cephelerinde kullanılan kemerler modern mimari ile birleştirilirken, mimari konseptin çıkış noktası‘Şanlıurfa Sokakları’ olarak öne çıkıyor.  
Novada Park’ın 11 Nisan Şehir Parkı ile bütünleşik olarak tasarlanan açık konsepti, doğal iklimlendirme ve doğal ışıklandırma konularında maksimum yarar sağlarken, projenin peyzajında bölgesel özellikleri öne çıkarıyor.  Yapılan peyzaj çalışmaları sonucunda, şu anda yaklaşık 1.000 adet ağaca ev sahipliği yapan Novada Park’ınaçık alanı,Şanlıurfa’nın endemik bitkilerinden olan Peygamber Çiçeği, Karacadağ Çiğdemi, Mezopotamya Sümbülü ve Tarla Sarmaşığı’nın da yer aldığı çeşitli bitkilerle oluşturularak bulunduğu coğrafyanın renklerini yansıtıyor. Novada Park, açık alanında 130.000 adet mevsim çiçeği ile 80.000 adet küçük bitki türlerini kapsayarak şehrin doğal güzelliklerini bir araya getiren yeni sosyal yaşam olanı olarak halkın buluşma noktası olarak dikkat çekiyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49