Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

 “Nerede Olursa Olsun Urfa’nın Her Şeyine Sahip Çıkacağız”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ŞURKAV İstanbul Şubesi’nin Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği “Şanlıurfa Türkü Gecesi”ne katıldı. 
İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiği geceye Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Edirne Valisi Hasan Duruer, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayır, Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Çelik, Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz, ŞURKAV İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Yakup Çelik, ŞURKAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve işadamları katıldı. 
ŞURKAV İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Yakup Çelik’in açılış konuşmasıyla başlayan gecede, 11 Nisan Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. 
Gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İstanbul’un göbeğinde güzel bir Şanlıurfa akşamı yaşandığını belirterek, “Sanatçılarımızla, türkülerimizle beraberiz. Sıla özlemini gidereceğiz. Sizler kadar ben de bu ortamlarda heyecanlanıyor, duygulanıyor ve mutlu oluyorum. Bu geceyi hazırlayan ŞURKAV İstanbul Şubemize, özellikle Prof. Dr. Yakup Çelik’e, İstanbul’daki ve ŞURKAV genel merkezindeki yöneticilere teşekkür ediyorum. ŞURKAV’ın temelinde olan dönemin vali yardımcısı, Edirne Valisi Hasan Duruer şimdi burada. Ziyaeddin Akbulut’un başkanlığında ŞURKAV’ı kurdular emek verdiler. Balıklıgölü evlerimizi ortaya çıkardılar. Onlar bu hareketin temelinde varlar. Onlara ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu memlekete çivi çakan, bu memleketin değerlerine sahip çıkan herkese buradan selam olsun. 
Vali Celalettin Güvenç, “Bir buçuk senedir bir felsefemiz var nerede olursa olsun Urfa’nın her şeyine sahip çıkacağız. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de; yurt içinde yurt dışında Urfalıya, Urfa gözünde tüten herkese ulaşacağız’ diyoruz. Daha önce değişik ortamlarda kapsamlı toplantılar yaptık, derneklerde sizlerle bir araya geldik. Oralarda Urfalının özlemini, Urfa’ya bağlılığı gördüm. Geçlerin yaşlıların nasıl Urfa’yı özlediklerini gördüm. O yüzden ısrarla arkadaşlara dedim ki: ‘Vesileler, sebepler bulalım mutlaka; özellikle İstanbul’da Urfalı hemşehrilerimizle, kardeşlerimizle beraber olalım’ dedim. Bunu başarıyoruz. Gerçekten 3-5 ayda bir, bir arada oluyoruz. Bu da güzel bir akşam olacak inşallah. Değerli sanatçılarımız eskimeyen türkülerimizi bizlerle paylaşacaklar, onlara teşekkür ediyorum. Geceniz hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 
Bin 500 kişilik salonun tıklım tıklım dolduğu programda, Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu Halil Altıngöz’ün yönetiminde sahne alırken, Mehmet Özbek, Münevver Özdemir, Halil Sezgin, Mustafa Sucu, Bakır Karadağlı ve Mercan Özkan türkülerini seslendirdi. 
Onur ödülüne layık görülen Şanlıurfalı Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses rahatsızlığından dolayı geceye katılamazken ödülünü Menejeri Eyüp Kanat, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’ten aldı. 
Tatlıses telekonferans yoluyla programa katılarak, kendisine layık görülen bu ödülden dolayı Vali Celalettin Güvenç ve ŞURKAV Yönetimine teşekkür etti. 
Güneydoğu Tv’nin canlı olarak yayınladığı programda, 87 yaşındaki ŞURKAV Mütevelli Heyeti Üyesi Halil Biner gazel seslendirerek geceye damğasını vurdu. Programa katılanların büyük ilgi gösterdiği Halil Biner’e Vali Güvenç teşekkür etti. 
İzleyenlerin büyük keyif aldığı gecenin sonunda Vali Celalettin Güvenç, türküleriyle Şanlıurfa’nın İstanbul’da tanıtımına katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür etti. 
Öte yandan Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Kongre ve Kültür Merkezinde  “Şanlıurfa Türkü Gecesi”nde, Şanlıurfa’nın yaşatılan geleneksel el sanatları misafirler için açılan stantta gösterime sunuldu. 
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48