Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası sanlıurfa urfa ogrencı

Bu haber kez okundu.

NARFEST festivali başlıyor
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde geçen yıl 1’ncisi düzenlenen ve bu yıl da 2’ncisi düzenlecek olan Nar Festivalin programı belli oldu. 22 Ekim Pazartesi yapılacak olan festivale 3 bin kişinin katılması beklenirken, festivale katılacak olan katılımcılarda belli oldu. Bu kapsamda 22 Ekim Pazartesi saat 17.00 ile 22.45 saatleri arasında yapılacak festivale, Selçuk Balcı, Ömür Gedik, Latif Doğan ve mahalli sanatçılarından Avşarlı Memed, Mehmet Güçlü sahne alacak.
Nar Festivali öncesinde yapılan toplantıda konuşan İlçe Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Edessa TV Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, Sabah Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Şanlıurfa İnternet Gazetecileri Dernek Başkanı Ömer Dodanlı, Güneydoğu TV Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bayuk yanı sıra çok sayıda Yerel ve ulusal gazeteci katıldı.
‘Festival ilimiz ve ilçemiz için önemli bir tanıtım olacak’
Nar Festivalin açılışında konuşan İlçe Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz, “Bu yıl geçen sene ilki yapılan Nar Festivalinin 22 Ekim Pazartesi günü ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu tür festivaller gerek ilçemizin tanıtımında, gerekse ilimizin tanıtımında önemli rol oynuyor. Şanlıurfa biliyorsunuz Göbeklitepe’si ile birçok tarihi ve kültürel değerleri ile önemli bir yer tutuyor. Tabi bu noktada önemli geçmesi ile ilk tarımın yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu ve birçok peygambere ev sahipliği yapan 3 dini temsil eden ilimiz bu noktada tanıtım noktasında birçok faaliyet gerçekleştirmektedir. Tabi Şanlıurfa’mızın gözede ilçesi Suruç’unda bu noktada değerlerin tanıtılması gerek ilçe ve gerekse il tanıtımında önemli rol oynuyor.” dedi.
‘Suruç’un diğer ürünlerle de ön plana çıkması lazım’
“Tabi Suruç ilçemiz 102 bin nüfusu ile 95 mahallesi ile ve şuanda özellikle suyun gelmesi ile kendine has ürünleri ile büyük bir potansiyele sahiptir” diyen Başkan Vekili Açıkgöz, “Burada özellikle geçmişten gelen Suruç Nar’ının o kendine has özelliğin burada ilçemizde tanıtımında büyük rol oynuyor. Tabi Suruç’un tanıtımını sadece nardan ziyade atılım noktasında da ön plana çıkması, diğer tahıl tarımı noktasında bir tarım ilçesiyiz. Tarım ürünleri tanıtımında da bu festival büyük rol oynayacak. Ben burada festivalin tanıtımında emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
‘Tescil için gereken başvurular yapıldı’
“Bu festivalde önce tabi kortej yürüyüşü ile başlayacağız. Burada bütün kamu kurum kuruluşlarımızın, ilçeleriminiz ve tüm STK’larımızın destekleri ile biz festivalimizi başlatacağız ve bu noktada birlik ve beraberlik içinde tüm paydaşlarımızın katılımı ile bu festivali gerçekleştireceğiz. Suruç sürekli narı ile gündeme gelmektedir. Ama şu güne kadar markalaşası adına herhangi bir şey yapılmadı. Özellikle biz narın bir marka haline gelmesi Suruçlar özdeşmesi adına biz gereken başvurumuzu yaptık. Buradaki Suruç narının ticareti için burada birkaç tane nar üreticimizle bir araya geldik. Özellikle narın üretim ticaretinin yapılması konusunda ihracatın nasıl yapılacağı ve hangi yollarla yapılacağı konusunda da bir neticeye vardık. Suruç narının tescillenmesi ve tanıtımı noktasında da bundan sonraki çalışmalarımızla göstereceğiz.” İfadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48