Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Mutlu’nun Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Süresi Doldu
 “216. Üniversitelerarası Kurul(ÜAK) Toplantısı” Süleyman Demirel Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin tüm üniversitelerinden gelen Rektör ve temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, üniversitelerarası kurul başkanı ve Harran Üniversitesini temsilen üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Isparta il protokolü katıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende, SDÜ Orkestrası tarafından bir müzik dinletisi sunuldu. Düzenlenen toplantıda Isparta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Isparta Valisi Vahdettin Özkan birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından dönem başkanlığı devir teslim törenine geçildi ve dönem başkanı Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Isparta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na Üniversitelerarası Kurul Başkanlığını teslim etti.
Törende, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ve Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’ya çeşitli hediyeler verildi.
ÜAK başkanı olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Rektör İbicioğlu, Üniversitelerarası kurul olarak önemli ve güzel işlere imza atacaklarını dile getirerek yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise konuşmalarında Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na görevinde başarılar dileyerek 4 milyon 900 bin öğrencisi, 130 bin öğretim elemanı, 175 üniversitesi, 44 bin uluslararası öğrencisi ile Türkiye yükseköğretim alanının ciddi bir gelişim çizgisi yakaladığını söyledi.
Çetinsaya, üniversitelerin gün geçtikçe gelişmekte olduğunu ve daha fazla sayıda öğrenciye daha nitelikli öğretim hizmeti sunmakta olduğunu ifade ederek “Köklü üniversitelerimizin elde ettiği uluslararası başarı ve itibarın yanında yeni kurulan üniversitelerimizde özellikle bölgesel ihtiyaçları esas alan araştırma gündemleriyle, modern fiziksel altyapılarıyla ve bünyelerine kattıkları nitelikli öğretim elemanı ve öğrencileriyle rekabet sahasında yerlerini aldılar.”dedi.
2023 yükseköğretim strateji belgesi raporunda vardıkları ön sonuçta özellikle üç konunun öne çıktığını dile getiren Çetinsaya “Gerçekleştirdiğimiz niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürerek kalite süreçleriyle taçlandırmak, nitelikli öğretim üyesi yetiştirmek ve her bakımdan yükseköğretim sistemimizi uluslararasılaştırmak gerekiyor. Yükseköğretim camiası olarak bütün bu hedeflerin farkında olarak gelişme trendinin yükselmesi kalite çıtasının daha da yukarıya çıkarılması gerektiğinin bilincindeyiz” diye konuştu.
Üniversite tarihinde ilk kez üniversiteler arası kurul Harran Üniversitesinde düzenlenirken,
 Üniversitelerarası kurul, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu Başkanlığında birçok önemli gelişmelere imza attı.
Yapılan çalışmalardan bir kaçı
4982’si  yayın aşamasından, 1380’i sözlü aşamasından olmak üzere toplam 6362 Doçent adayının başvuruları ilk defa elektronik ortamda alınmaya başlandı.
Doçent adaylarının yaptıkları başvuruların tüm süreçlerinin elektronik ortamda yürütülmesini, dolaylı olarak işgücü kazancı sağlayarak başvuruların daha hızlı şekilde sonuçlandırılmasını sağlayacak Doçentlik Başvuru Sistemi (DBS) projesi, TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) ve YTE (Yazılım Teknolojileri Araştırma Merkezi) tarafından geliştirilecek yazılım için çalışmalar başlatılmış olup, yeni dönemde tamamlanması planlandı. 
  Yükseköğretim sistemimizin yeniden yapılandırılması ve yeni bir yasa arayışı hazırlıkları kapsamında YÖK Genel Kurulu tarafından oluşturulan temel görüş ilke ve modellerin tartışılması konusu ÜAK gündemine taşınarak  Üniversitelerden görüş alınmasına karar verildi. Yeni Yükseköğretim Yasası Çalışmaları İle İlgili üniversitelerden gelen görüşler değerlendirilerek YÖK Başkanlığına sonuç raporu sunuldu.
 Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Taslak Yönetmeliğin kabulüne ve gereğinin Başkanlıkça yapılmasına karar verildi.
 Türkiye’de Temel Bilimlerin Durum Tespiti ve Yapılması Gerekenler ile ilgili komisyon oluşturularak üniversitelerden gelen görüşler doğrultusunda hazırlanan rapor Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına karar verildi.
 Akademisyenlerin Özlük Haklarının Mevcut Durumu ve iyileştirilmesi ile ilgili komisyon oluşturularak üniversitelerden gelen görüşler doğrultusunda hazırlanan rapor YÖK Başkanlığı’na sunuldu.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49