Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Mülteciler sınırdan alındı
Suriye'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların sürmesi ve hava saldırıları nedeniyle tedirginlik yaşayan Suriyelilerin kaçışı devam ediyor. Sınırda bekleyen Yaklaşık 3 Bin Suriyelinin geçişlerine izin verildi. Numan Kurtulmuş Suriye sınırda mültecileri ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Şanlıurfa'ya geldi. Bugün saat 11:45 sıralarında GAP Havaalanına özel uçakla gelen Kurtulmuş, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti milletvekilleri Halil Özcan ve Seydi Eyyüboğlu  ile birlikte sınır bölgesine gitti.
3 gündür sınırda bekleyen 3 bine yakın Suriyelinin Türkiye'ye geçişlerine izin verildi. Kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu Suriyeliler, sınır hattındaki Zenginova Mahallesi'nde, jandarma ve AFAD tarafından oluşturulan mobil kapıdan içeri alındı.
Sınırda bekleyen Türk vatandaşları Akçakale Kaymakamlığına organizasyonuna isyan etti.  Mülteciler su ekmeğin verilmesini istedi. Bir çok mülteci sıcak hava ve susuzluktan bayıldı. Bayılanların yardımına Asker yetişti. Sınırda yeni doğan iki bebek Anneleri kaybolunca görevlilerin elinde kaldı. Sınır hattında Askerlerden basına çiftte standart bölgeye sadece Belirtli basını  alan Askerler Numan Kurtulmuş'un gelmesiyle birlikte basın içeri alındı.
Numan Kurtulmuş sınırda bekleyen Suriyelilerle sohbet etti. Kurtulmuş organizasyon bozukluğundan dolayı verdiği talimatla  sınırı geçen mültecilere su ve bisküvi ikram edilen Suriyeliler, geçişlerinin ardından minibüslerle Akçakale’ye taşındı. Burada kayıt işlemleri yapılan Suriyelilerin çoğunluğu akrabalarının yanına giderken, akrabası olmayanlar çadır kente gönderildi.
Numan Kurtulmuş  sınır hattında yaptığı açıklamada, Daha önce sıkça karşılaştıkları bir manzara ile karşı karşıya olduklarını belirten Kurtulmuş, "2011 Nisan ayından beri Suriye'de her tarafını etkileyen bir iç savaşla karşı karşıyayız Suriye köy köy, kasaba kabasa ve şehir şehir bölünmüş vaziyette bugün yeni bir misafir dalgasıyla karşı karşıya kaldık, bunların temel nedeni üç ateşin arasında kalmış olması bir tarafından koleksiyon güçlerin bombalaması Tellabyat bölgesinde IŞID ile PYD'nin savaşması ve bir tarafından da bombalamadan kaçan sivil halk canını kurtarmak için Türkiye'ye sığındı. Türkiye olarak elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz. Bugün yaklaşık 1 bin 500 kişi AFAT tarafından içeri alındı. "dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49