Öne Çıkanlar sosyal medya eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi

Bu haber kez okundu.

Mülteciler, Savaşın İzlerini Anlattılar
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli mülteciler, savaş sürecinde yaşadıklarını anlattı.
Savaşın kendilerini aniden yakaladığını, savaşla birlikte ailelerin parçalandığı ve dağıldığını dile getiren Suriyeli mülteciler, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, bir an evvel ülkelerine dönüp eskisi gibi yaşamak istediklerini dile getirdi.
Savaş sürecinde yaşananları anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi Hasine El Abdullah (80), şöyle konuştu:
“Bir gün öğle vaktiydi. Çocuklarımla öğle yemeği yiyorduk. Birden yakınımıza bir bomba düştü ve hepimiz bir tarafa savrulduk. Ardından üzerimize yağmur gibi kurşun yağmaya başladı. Derken kaçmaya başladık. Nereye gitsek her taraftan kurşun yağıyordu. Nereye gideceğimizi bilmez olduk. Önce Şam tarafına kaçtık, sonra Haseke tarafına, oradan da Derezor tarafına gittik ancak burada da savaşın ortasına düştük. Savaşla birlikte evlerimiz yıkıldı, neyimiz var neyimiz yok hepsi elimizden çıktı. Şimdi evimizin yeri yerle bir olmuş. Zaten saldırıda ilk evimiz yıkıldı. Şimdi Allah’a şükrediyoruz. Türkler bizden hiçbir şey esirgemedi ancak evimizde rahattık. Şimdi ailemiz darmadağın oldu. Her bir çocuğum farklı yerlerde. Bu savaş hepimizi savurdu.”
88 yaşındaki Derrezorlu Hüseyin El Ali Abdullah ise yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:  “Savaş, öncelikle bizi çok sıkışık biz zamanda yakaladı. Bizler tam anlamıyla kurşun yağmuruna tutulduk. O günleri hiç hatırlamak istemiyorum. Cehennem gibi günlerdi. Oğlumun biri askerdi. Oğlumu Derezor’dan alıp Şam bölgesine gönderdiler. Şimdi iyiyiz ancak Allah yardım ederse vatanıma gidip orada yaşamak isterim. Hüküm Allah’ındır. O, bizlere ne lütfederse o olur. Bizlere saldırdıklarında evlerimizi darmadağın ettiler. Ev diye bir şey kalmadı. Hatta koyunlarımızı dahi kurşuna dizdiler. Türkler bizlere hiç ummadığımız şekilde hizmet etmektedirler. Allah içinde yaşadığımız devlete zeval vermesin ve onu korusun. Elbette bu devlet Türkiye’dir. Artık Beşar’ın Suriye’si bizim devletimiz değildir. O bizleri öldüren ve evlerimizi darmadağın eden, Çin ve İran’ı dost edinen biridir.”
8 yaşındaki Gufran Ocuk adlı kız çocuğu ise, “Beşar evlerimizi yıktı, okullarımızı çökertti ve sevdiklerimizi bizden ayırdı” ifadelerini kullandı.
 9 yaşındaki Sara el Halil adlı kız çocuğu da, “Bizleri evlerimizden etti ve evlerimizi yıktı. Suyu ve elektriği kesti. Füzelerle uçaklarla ve kimyasallarla saldırarak bizlere bir şey bırakmadı. Bizlere bunları yapan Beşer El Esed’dir” diye konuştu.
 Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan 7 çocuk annesi Semiha El Hamar (45) ise, “Bizim evimiz uçakla bombalandı ve ben şarapnel parçaları sonucu sakatlandım. Şimdi yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veriyorum. Neyi anlatayım, bütün sorunların musebbibi Beşar’dır. Eğer Beşar halkını dinleseydi ve biraz müsamaha gösterseydi bunların hiçbiri olmayacaktı. Ben ülkeme dönmeyi umut ediyorum. Suriye’ye gideceğim gün toprağını öpeceğim. 'Ben ölürsem beni Suriye’ye defnedin' diye vasiye ettim. Şimdi kefenim torbada saklamışım. Diliyorum İnşallah Suriye’ye dönerim, insanca düzen içinde yaşarız. Bu süreç çok uzadı, artık gurbete dayanacak gücümüz kalmadı. Allah’tan diliyorum, Allah Özgür Suriye Ordusu'na yardım etsin ve onları muzaffer kılsın. Türkiye’ye teşekkür ederim. Gerçekten bizlere çok tahammül etti ve bizler yardımcı oldu. Gerçekten onlara çok yük olduk. Onlar bizlerin din ve imanda kardeşlerimiz. Bizler Adem ve Havva’nın çocuklarıyız. Bizler hepimiz bir aileyiz. Bizler el ele tutuşarak birlikte zafere gideceğiz. Dileğim herkesin vatanına kavuşmasıdır. Kardeş kardeşe dua eder, kardeş kardeşi hiç katleder mi? Bizim gibi özürlülere biraz yardımcı olmalarını bekleriz. Kardeşlerimiz Türkler, bizlere biraz tahammül etsinler, az kaldı inşallah. Yakında ülkemize döneriz inşallah. Yeter artık, Beşar düşmeli ve insanlar huzura kavuşmalı. Türkler gereğinden fazla yük kaldırdı, yeter artık. Şu anda durumumuz çok iyi. Bundan fazla ne diyebilirim ki? Çok yorulduk, çok çile şektik, artık yeter. Allah Türk devletine yardım etsin” ifadelerini kullandı.
  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49