Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Mülteci Kampı değil tatil kampı
 Gaziantep Valiliği'nce Birecik Barajı kenarında 250 dönüm hazine arazisi üzerine kurulan Fırat manzaralı çadır kente 11 bin Suriyeli mülteci yaşıyor.

Suriye, deki iç savaştan kaçan Suriyelilerin getirildiği Gaziantep' Nizip' ilçesinde Birecik baraj gölü kenarında kurulan Fırat manzaralı çadır kente savaştan kaçan 11 bin Suriyeli mülteci yaşıyor Suriyelinin kaldığı Nizip’teki mülteci kamplarının fiziksel koşulları, bunun bir mülteci kampı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, oldukça iyi ve konforludur.

Konteynırlara su bağlantısı ve ısıtıcı konulmuş. kamp dünyadaki tek baraj manzaralı mülteci kampı. bakır işlemeciliği, sedef kakma kurslarıyla mültecilere meslek kazandırmak amacıyla anlaşmalar yapıldığını ayrıca ,  Konteynırkentteki halı dokuma kursuna kız çocuklarının yoğun ilgi gösterdiğine belirtildi. Kampın dış güvenliğini jandarma, iç güvenliğini özel güvenlik birimleri (ÖGB) sağlıyor.

 

Birecik Baraj köprüsünün sağında ve solunda kurulan Fırat manzaralı Çadır kentin ortasından Şanlıurfa, Gaziantep otoban yolu geçiyor yoldan geçen vatandaşlar “vallahi bu savaştan kaçmak çok güzel biz böyle güzel yerde yaşamıyoruz Suriyeliler Fırat manzaralı çadır kentlerde yaşıyorlar günde 3 övün yemek veriliyor bu mülteci kampı değil tatil kampıdır bence savaştan kaçmak bahana Fırat manzaralı kamp’ta kalmak şahane diye konuştular”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48