Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Mülteci Çadır Arasında Sebze Yetiştiriyor
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman şah konaklama tesislerinde barınan bir Suriye’li mülteci, çadır arasında sebze yetiştiriciliği yapıyor. Suriye’li mülteci, boş zamanlarını ve ramazanda vakit geçirmek için böyle bir uğraş seçtiğini dile getirdi.
    
Ülkelerinde çıkan iç savaştan sonra ülkelerini tek etmek zorunda kalan ve Akçakale Süleyman şah konaklama tesilerinde barınan birçok Suriye’li mülteci, hayata tutunmak ve vakit geçirmek için farklı uğraşlar bulmaya çalışıyor. Kimi mülteciler çadır çevresini yeşillendirirken, kimi mültecilerde, yeşil, soğan, nane maydanoz, marul, darı ekmeye çalışırken, bazıları işi ilerleterek çadır arasında klan boşluklara patlıcan ve domates yetiştiriciliğine başlamış. 4 nolu mahalle sakinlerinden Abu Mıhımmet adlı mülteci ise,iki çadır arasına ve dışına patlıcan ve domates ekerek vakit geçirmeye çalıştığını dile getirdi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49